Koop nu je kaarten voor Go Short 2023

De vijftiende editie van Go Short vindt plaats van 31 maart t/m 10 april 2023 in onze filmzalen en verschillende andere plekken in Nijmegen.  De ticketverkoop is gestart. Omdat Go Short dit jaar 15 jaar bestaat kun je voor €30,- een jubileumpas aanschaffen, waardoor je toegang krijgt tot het hele reguliere festivalprogramma!

Films in competitie

Uit meer dan 2000 inzendingen selecteerden wij de beste films van Europa. Deze korte films zijn te bekijken in drie competities: de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de New Arrivals Competitie. Daarnaast zie je in onze Music Video Competition de beste videoclips van het afgelopen jaar op groot scherm en tijdens de Jongerencompetitie zie je de leukste shorts van de jongste filmmakers.

Laat je verrassen door de grootste ideeën van nieuw en terugkerend talent en bekijk de shorts in het bijzijn van hun makers. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? En welke film moet volgens jou de publieksprijs winnen?

Dit Jaar Uitgelicht

Ga mee op filmwandeling door Nijmegen met Off the Walls, tevens de aftrap van ons filmfestival. Bezoek de vertoningen van onze Filmmaker in Focus Charlie Shackleton of bekijk de filmblokken die gaan over focusregio Nederlandse Cariben.

Goudenkalfwinnaar Kevin Osepa zal voor Go Short twee filmblokken samenstellen met korte films die over dit gebied gaan of zich in dit gebied afspelen.

In Focus: licht in het donker (binnenkort bekend)

Go Short wil een plek van hoop zijn voor bezoekers. Een plek waar het licht zegeviert, waar je je als bezoeker even kunt afsluiten van de harde wereld buiten de filmzaal. Hiervoor zijn filmmakers, -professionals en -liefhebbers gekozen om zelf filmblokken te maken. Leer ze hier alvast persoonlijk kennen.

Blije eieren en luidkeels gezang (binnenkort bekend)

Een aantal filmblokken zorgt voor een gegarandeerd succesvolle selectie bij de meest enthousiaste Go Short-fans. Zo is het filmblok Comedy Shorts een jaarlijks terugkerende klassieker waarbij je weet dat je in een scheur gaat liggen. Omdat Go Short dit jaar met Pasen valt, zie je ook Easter Shorts, een filmblok waarin korte films vertoond worden die helemaal in het teken staan van zaligheid, paaseieren en hazen. En wil je je innerlijke Mamma MiaSound of Music of La La Land de vrije loop laten gaan? Trakteer je oorschelpen dan met de zalvende harmonieën en bombastische muziekproducties bij de Musical Shorts.

Go Short voor het hele gezin (binnenkort bekend)

Laat de kleintjes los tijdens de Family Shorts en laat ze kennismaken met korte films. Leuke, speelse films waarvan de korte lengte ervoor zorgt dat de spanningsboog niet verslapt bij die kleine donderstraaltjes.

Late Night

Ook in de latere uurtjes is er veel moois te vinden op het grote doek. Zo kun je heerlijk huiveren bij horrorblok Hooked on Horror, genieten van duistere verlangens in Erotic Shorts en knetteren de gekste animatiefilms van het scherm tijdens Weird Animation.

Talentontwikkeling (binnenkort bekend)

Jonge filmmakers zitten tjokvol ambitie en grootse ideeën. Go Short geeft dit talent de kans om zich te laten zien op een internationaal filmfestival. In het kader van talentontwikkeling is de Gelderland Film Pitch opgestart, waar jonge makers uit de regio de kans krijgen om een korte film te realiseren. Meer werk van regionaal talent is te zien in Homegrown, en bij Go Ahead zijn de beste films van studenten aan Nederlandse filmopleidingen te zien.

Exclusief bij Go Short (binnenkort bekend)

De favorieten van het publiek en jury bekijk je tijdens de Audience Favorites en Jury Favorites. Tijdens de International Highlights zie je hooggewaardeerde films die op internationale filmfestivals hun diensten al meermaals hebben bewezen. De European Audience Favorites is een filmblok waarin je korte films ziet die door het publiek van 10 Europese filmfestivals gekozen zijn als beste films. Ontdek tot slot in het blok Kill Your Darlings de persoonlijke favorieten van het festivalteam die geen plaats vonden in de programmering, maar die ze toch niet helemaal uit de programmering konden laten.

Bekijk het volledige programma of koop gelijk je kaarten via de website van Go Short.

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten