sluit
ma 13 feb

La La Land dit jaar de grote winnaar van de BAFTA’s

In de Royal Albert Hall in Londen zijn op zondag 12 februari 2017 de jaarlijkse BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Awards uitgereikt. Dit zijn de grootste en belangrijkste filmprijzen van Groot-Brittannië. Niet anders dan verwacht, naar aanleiding van onder andere haar vele Oscar nominaties, was La La Land dit jaar de grote winnaar.

La La Land won maar liefst vier van de vijf meest gewaardeerde en meest gewilde BAFTA’s: Best Film, Best Cinematography, Best Director voor Damien Chazelle en Best Leading Actress voor Emma Stone. Daarnaast won de film de prijs voor Most Original Music.

De prijs voor Best Leading Actor, waar La La Land’s Ryan Gosling net naast greep, werd uitgereikt aan Casey Affleck voor zijn rol in Manchester by the Sea. Kenneth Lonergan, die het script voor deze film schreef, mocht de prijs voor Most Original Screenplay welverdiend mee naar huis nemen.

De grote prijs voor de beste buitenlandse film, Best Film Not in the English Language, is dit jaar gegaan naar de Hongaarse film Son of Saul, tot grote vreugde van regisseurs László Nemes en Gábor Sipos.

Andere films die bij LUX zijn vertoond en die dit jaar in de prijzen vielen zijn:

– Lion: Luke Davies won Best Adapted Screenplay en Dev Patel kreeg de award voor Best Supporting Actor
– Jackie: Madeline Fontaine kreeg de prijs voor Best Costume Design
– Fences: Viola Davis won Best Supporting Actress
– I, Daniel Blake: deze film werd gekroond tot Most Outstanding British Film

La La Land, Manchester by the Sea, Lion, Jackie en Fences kun je nog steeds bij ons bekijken.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden