sluit
wo 19 jun

Vijf keer Tarantino tijdens LUX Open Air 2019

We sluiten dit jaar de zomervakantie af met vijf gratis Open Air vertoningen van films van Quentin Tarantino! De nieuwste film van de Amerikaanse regisseur, Once Upon a Time in Hollywood, komt in augustus uit. Reden genoeg om vijf van zijn oudere titels terug te halen naar het grote doek! De titels worden eind juli bekend gemaakt.

LUX OPEN AIR
Tijdens LUX Open Air (van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 augustus) toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 20.45 uur en zijn gratis toegankelijk. Het terras wordt uitgebreid, en buiten het terras is het mogelijk om met zelf meegebrachte stoeltjes, kussens of dekentjes een plekje te zoeken. We zullen extra snel en stilletjes lopen om filmkijkers de hele avond van drankjes en hapjes te voorzien!

TARANTINO
LUX Open Air staat deze zomer volledig in het teken van Quentin Tarantino. De regisseur geldt als één van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood. Met zijn speelfilmdebuut Reservoir Dogs (1992) bracht hij direct de filmwereld in rep en roer. Met zijn tweede film in 1994 werd hij in één klap wereldberoemd; Pulp Fiction. Sindsdien staat hij bekend als representant voor de nouvelle violence stijl, met expliciete geweldscenes en verhaallijnen die zich afspelen in de onderwereld, waar andere wetten gelden dan in de burgerlijke maatschappij. Inmiddels heeft hij een imposant oeuvre opgebouwd, waaronder Kill Bill (2003-2004), Inglourious Bastards (2009), Django Unchained (2012) en The Hateful Eight (2015). Ooit heeft Tarantino laten vallen dat hij maximaal tien speelfilms zal regisseren. Zijn nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood, is zijn negende film. De film gaat donderdag 15 augustus in première, reden genoeg om deze zomer volledig aan Tarantino te wijden.

Welke vijf films van Tarantino er precies vertoond worden, houden we nog even geheim. De titels worden eind juli bekend gemaakt. Voorgaande jaren leert dat het terras al ruim voor aanvang van de film vol loopt, dus het advies luidt om minstens anderhalf uur van tevoren je plek te veroveren. Ook dit ‘wachten’ in de zomerzon kan in Tarantino stijl gebeuren; er zullen speciale borrel- en dinerarrangementen zijn in Tarantino-thema. Meer informatie verschijnt in het Facebook evenement.

Op zaterdag 24 augustus, na de laatste Open Air vertoning, dansen we op Tarantino’s soundtracks de nachtelijke uurtjes weg in ons café!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden