sluit
ma 28 jun

LUX viert de zomer

De zomervakantie komt er alweer aan en dat vieren we met een uitgebreid programma! Geniet naast de reguliere filmreleases zoals Tina (DO 1 JUL), Effacer l’Historique (DO 22 JUL) en The Father (DO 26 AUG) – met een glansrol voor Anthony Hopkins – van o.a. film-citytrips, een alternatief vierdaagseprogramma, summer school-filmmasterclasses, ervaringstheater en de LUX Open Air.

ALTERNATIEF VIERDAAGSE-PROGRAMMA

Ook al zijn er dit jaar geen Vierdaagsefeesten, met zijn allen proberen we het gevoel van de feesten toch een beetje te delen in de derde week van juli. Daarom vertoont LUX vier films met een feestelijk tintje én is er een speciaal programma op Roze Woensdag i.s.m. Bibliotheek de Mariënburg & Roze Woensdag.

v.a. zaterdag 17 juli: Escaperoom Mons & Mari (7+) (locatie: Bibliotheek De Mariënburg)
zondag 18 juli: vierdaagsefilms – Eden
zondag 18 juli: juniorworkshop pizza bakken met Buurman & Buurman: Bakken & Grillen (6+)
woensdag 21 juli: Roze Woensdag Jong! (gratis), met o.a.  schrijvers Splinter Chabot en Edward van de Vendel, en TikTokfamous Maxime Albertazzi.
woensdag 21 juli: Mind My Mind + Q&A 
donderdag 22 juli: vierdaagsefilms – Climax
vrijdag 23 juli: vierdaagsefilms – Beats (LUX Open Air)

FILM-CITYTRIPS

Vanuit de filmzalen van LUX ontdek je deze zomer verre oorden en zonnige stranden. Met films uit de reeks ‘Citytrips’ kom je in een zomerse stemming en maak je een reis om nooit te vergeten. Bezoek de steden Los Angeles (The Big Lebowski), Rio de Janeiro (Cicade de Deus), Tokio (Tokyo Story) en Casablanca (Casablanca).

woensdag 28 juli en zaterdag 31 juli: The Big Lebowski (Los Angeles)
woensdag 4 augustus en zaterdag 7 augustus: Cidade de Deus (Rio de Janeiro)
woensdag 11 augustus en zaterdag 14 augustus: Tokyo Story (Tokio)
woensdag 18 augustus en zaterdag 21 augustus: Casablanca (Casablanca)

SUMMER SCHOOL-FILMMASTERCLASS

Deze zomer kun je jouw filmkennis bijspijkeren met drie Summer School-masterclasses rond de thema’s films rond Mars (WO 14 JUL), de distopie en het eschatologisch denken in de sciencefictionfilm (WO 21 JUL) en robots, computers en kunstmatige intelligentie in film (WO 28 JUL). Hoogenbosch bespreekt de thema’s aan de hand van sprekende voorbeelden uit films en bekijkt de onderwerpen in een breed cultuurhistorisch kader.

woensdag 14 juli: Groeten van Mars
woensdag 21 juli: De distopie in de science fiction film
woensdag 28 juli: Robots, computers en kunstmatige intelligentie in film

ERVARINGSTHEATER

Geniet deze zomer van live theater, waaronder de voorstelling Hokjesdenken van de Nijmeegse TG Greppel. In de laatste week van augustus maakt LUX haar najaarsprogramma voor theater, muziek en dans bekend, en zullen er in het kader daarvan dat weekend ook live theatervoorstellingen plaatsvinden.

LUX OPEN AIR

Om het einde van de zomer te vieren, vertoont LUX van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus iedere avond films op het terras.

OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE ZOMER

Vanaf zaterdag 17 juli t/m zondag 29 augustus heeft de kassa zomeropeningstijden. De kassa is dan dagelijks geopend van 13.00 uur t/m 15 minuten na de laatste voorstelling.

Bekijk hier ons actuele programma

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?