sluit
ma 12 apr

LUX viert Oscaruitreiking 2021

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 april vindt de 93e Oscaruitreiking plaats. Dit jaar helaas zonder live publiek, maar we kijken er alsnog enorm naar uit. In het kader van de uitreiking hebben we in april een speciaal programma opgezet, met onder meer een Oscars Quiz i.s.m. Knock-out Quiz en een lezing van filmdocent Constant Hoogenbosch.

Dinsdag 20 april geeft filmdocent Constant een unieke, online lezing over de Oscars. Hij bekijkt de geschiedenis, mijlpalen en opzienbarende gebeurtenissen van de Oscars. Ook bespreekt hij de positie van Afro-Amerikanen en vrouwen tijdens de Oscars, die de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt.

Na de filmlezing van Constant kun je de opgedane kennis direct in de praktijk brengen, want zondag 25 april organiseren we i.s.m. Knock-out Quiz de allereerste Oscars Quiz, waarin al jouw filmkennis getest wordt. De quiz is gratis en je hoeft je niet vooraf in te schrijven; stel een team samen en doe lekker mee!

OSCARTIPS
Grote favoriet van dit jaar is de zwart-witfilm Mank van David Fincher met 10 Oscarnominaties, nu te zien op Netflix. Andere grote kanshebbers met 6 nominaties zijn The Father met Anthony Hopkins en Nomadland met Frances McDormand. Ook de documentaires The Mole Agent en Collective, beide te zien op ons Picl-kanaal, maken kans op een Oscar.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?