sluit
ma 7 jun

Filmzomerspecial: LUXclassics: Wong Kar Wai

Van zondag 13 juni t/m dinsdag 13 juli geniet je in onze zalen van de specialreeks ‘LUXclassics: Wong Kar Wai’ met vijf films van Hongkongse regisseur Wong Kar Wai, digitaal gerestaureerd op 4K. Met zijn films biedt de regisseur een caleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong.

De eerste filmtitel in deze reeks is Chungking Express. In dit iconische werk smeedt regisseur Wong Kar Wai het grotestadsleven, Oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mamas and the Papas (California Dreaming) aaneen tot een bezwerende droomclip. Chungking Express is te zien op zondag 13 en dinsdag 15 juni – dinsdag 15 juni inclusief lezing van filmjournalist Kevin Toma.

LUXclassics: Wong Kar Wai

Chungking Express – zondag 13 juni en dinsdag 15 juni (dinsdag 15 juni inclusief lezing van filmjournalist Kevin Toma)
In Wong Kar Wai’s opvallend gestileerde doorbraakfilm lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart.

Fallen Angels – zondag 20 juni en dinsdag 22 juni
De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren ’90.

Happy Together – zondag 27 juni en dinsdag 29 juni
Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie.

In The Mood For Love – zondag 4 juli en dinsdag 6 juli
Deze liefdeswals geldt nog steeds als een onovertroffen portret van ingehouden, gepassioneerde sensualiteit.

2046 – zondag 11 juli en dinsdag 13 juli
Een sciencefiction-schrijver ontmoet verschillende vrouwen over de jaren, nadat hij zijn enige echte liefde verloren heeft.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?