sluit
di 26 jul

Programma LUX Open Air bekend

De laatste week van augustus sluiten we samen de zomer af met onze buitenbioscoop LUX Open Air. Vijf avonden film kijken op ons terras op het Mariënburgplein. Dit jaar reizen we naar het land van de caipirinha en capoeira: Brazilië.

Ons cadeautje aan de stad: samen de zomer afsluiten en ons klaarmaken voor een nieuw seizoen, daar staan onze open air vertoningen voor. Dit jaar focussen we ons niet op een specifieke regisseur, maar op een land: Brazilië. Het land van de Amazone, de longen van de aarde, een gebied dat steeds meer onder druk komt te staan. Met ons filmprogramma schijnen we licht op het effect van ontbossing en de impact van ‘het grote geld’ op mens en natuur. Samen vieren we ook de rijke cultuur van dit prachtige land!

Vanaf dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus is er iedere avond vanaf 21.15 uur een nieuwe film te zien op het Mariënburgplein. Dit jaar keren we terug naar van ouds en is LUX Open Air helemaal gratis te bezoeken. Wil je zeker zijn van een plek? Neem gerust je eigen stoel, zitzak of krukje mee!

Op het programma:

Voorgaande jaren stond LUX Open Air in het teken van regisseurs zoals Quentin Tarantino en Wes Anderson. Dit jaar duiken we in het thema Brazilië en nemen we je vijf avonden mee in spraakmakende films. Dit jaar op het programma:

DI 23 AUG – Bob Spit – We do not like People
WO 24 AUG – Central do Brasil
DO 25 AUG – The Salt of the Earth
VR 26 AUG – Cidade de Deus
ZA 27 AUG – Bacurau

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?