sluit
wo 13 jun

Mannen met rode baarden gratis naar de film

Op donderdag 28 juni gaat de Nederlandse film Redbad in première. Naar aanleiding van deze grootse action-adventure film waarin de Fries Redbad met hulp van de Vikingen de strijd aangaat met de Franken, organiseren we op zaterdag 30 juni een Viking-avond. Er is een speciale vertoning van de film waarbij mannen met rode baarden gratis naar binnen mogen. Daarnaast is er een Q&A met regisseur Roel Reiné en wordt de link tussen Redbad en Radboud toegelicht.

MANNEN MET RODE BAARDEN GRATIS NAAR DE FILM
De film Redbad speelt zich af in de vroege middeleeuwen en toont hoe de vrije Friezen met hulp van de Vikingen de strijd aangaan met de gekerstende Franken. Voor de grootse vechtscènes in de film zocht de regisseur honderden figuranten met een “stoer, onbevreesd en bebaard” uiterlijk die de Friese en Frankische krijgers konden spelen. De Friese krijgers, die zij aan zij vechten met Redbad, hebben lichte ogen en blond of rossig rood haar. Daarom mogen mannen op vertoon van hun rode baard gratis naar de vertoning op zaterdag 30 juni.

PROGRAMMA
De vertoning vindt plaats om 19.00 uur en wordt gevolgd door een nagesprek met regisseur Roel Reiné, bekend van eerdere historische avonturenfilms zoals Michiel de Ruyter (2015). Het publiek is dan uiteraard in de mogelijkheid om vragen te stellen. Ook zal er aandacht besteed worden aan de link tussen Redbad en Radboud, de naamdrager van de universiteit. De hele avond is er in Café LUX een speciale Viking-hap te bestellen.

MEER INFORMATIE EN KAARTVERKOOP
Houd lux-nijmegen.nl/viking-avond of het Facebook evenement in de gaten voor updates. Kaarten zijn te koop (regulier tarief) via de website en de kassa. Mannen met rode baarden kunnen op zaterdag 30 juni op vertoon van hun rode baard een vrijkaartje halen bij de kassa (alleen geldig voor de speciale vertoning op zaterdag 30 juni, 19.00 uur).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden