sluit
vr 13 apr

Westival in LUX!

Donderdag 10 mei gaat de stop-motion film Isle of Dogs van Wes Anderson in première. Ter ere van deze langverwachte film organiseren we op zaterdag 12 mei een Wes Anderson dag. ’s Middags is er een Isle of Dogs vertoning speciaal voor honden en hun baasjes. Daarnaast kunnen liefhebbers een Wes Anderson-marathon kijken.

BRING YOUR OWN DOG
Na New York, San Francisco, Londen en Rotterdam is ook Nijmegen aan de beurt. Voor één keer openen we onze deuren voor honden, want de nieuwe film van Wes Anderson mag niet gemist worden door mens én hond! Vóór de vertoning krijgen de honden een lekker hapje en drankje. Ook wordt er rekening gehouden met hun sterke zintuigen, het geluid staat wat zachter en het zaallicht wordt gedimd.
Klik hier voor tickets en meer informatie.

WES ANDERSON-MARATHON
Wes Anderson is een Amerikaans regisseur en scenarist met veel grote films op zijn naam, waaronder The Grand Budapest Hotel, Rushmore en Fantastic Mr. Fox. Hij heeft meer dan dertig filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept. Voor de liefhebbers worden Fantastic Mr. Fox en The Grand Budapest Hotel opnieuw op het grote doek vertoond, gevolgd door een vertoning van zijn nieuwste film; Isle of Dogs. Ben jij de allergrootste fan van Wes? Koop dan een passe-partout voor alle drie de films. Tickets zijn ook los verkrijgbaar.

PROGRAMMA & TICKETS
12.00 uur: Bring Your Own Dog – Isle of Dogs
14.30 uur: Fantastic Mr. Fox
16.20 uur: The Grand Budapest Hotel
19.30 uur: Isle of Dogs

OVER ISLE OF DOGS
Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden