sluit
ma 27 feb

Moonlight en La La Land grote winnaars Oscars 2017

In de nacht van zondag op maandag zijn de 89ste Academy Awards, ook wel bekend als de Oscars, uitgereikt. Veel genomineerde en winnende films zijn bij ons te zien of bij ons te zien geweest. Daarom vertonen we donderdag 2 maart enkele genomineerde en winnende films (Jackie, Moonlight, Manchester by the Sea, Loving, Silence, Lion, The SalesmanLa La Land en Fences).

La La Land, die dit jaar de meeste nominaties in de wacht gesleept heeft, ging er vandoor met in totaal zes Oscars. De film heeft onder andere de prijzen voor beste vrouwelijke hoofdrol (Emma Stone) en beste regisseur (Damien Chazelle) gewonnen. La La Land leek in eerste instantie ook beste film gewonnen te hebben, maar dit bleek een misverstand te zijn nadat de verkeerde envelop doorgegeven werd aan de presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway. Nadat de producenten al gespeecht hadden werd bekend dat dit een fout was en dat Moonlight de prijs voor beste film gewonnen had. Vervolgens heeft de cast van Moonlight op het podium het beeldje in ontvangst mogen nemen en gespeecht. Moonlight heeft naast beste film ook de prijs voor beste scenario (gebaseerd op eerder gepubliceerd werk) gewonnen en beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali).

Casey Affleck heeft het beeldje voor beste mannelijke hoofdrol in ontvangst mogen nemen voor zijn ijzersterke prestatie in het familiedrama Manchester by the Sea. Viola Davis heeft voor haar rol in Fences de prijs voor beste actrice in een bijrol gewonnen. De beste animatiefilm ging dit jaar naar Zootropolis.

Ieder jaar worden tijdens de Oscars de beste filmmakers, acteurs, actrices, scenarioschrijvers en producenten beloond met een Oscar beeldje. Dit jaar werden de Oscars gepresenteerd door komiek Jimmy Kimmel. Een volledig overzicht van alle winnaars kan je hier bekijken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden