sluit
wo 21 apr

Movies that Matter Festival online + 2 tips

Afgelopen vrijdag is het Movies that Matter Festival online gestart, hét festival dat film inzet om ogen te openen voor mensenrechten. Dit jaar zouden we voor het eerst festivallocatie zijn, maar door de coronamaatregelen kan het festival uitsluitend online doorgaan. Ontdek t/m zondag a.s. vanuit huis een rijk programma vol premières, live vertoningen, verdiepingsprogramma’s, masterclasses en Q&A’s met filmmakers en activisten.

Het festival telt maar liefst eenendertig premières, waaronder die van de voor een Oscar genomineerde openingsfilm The Man Who Sold His Skin. Filmprogrammeur Linda tipt twee premières die je absoluut niet mag missen:

  • Shadow Game, een onthullende documentaire over de ontberingen van jonge vluchtelingen op weg naar West-Europa. Inclusief impactgesprek met o.a. de filmmakers over het Europese asielbeleid.
  • The Dissident, een aangrijpende documentaire die de carrière van en moord op Saudische journalist Jamal Khashoggi belicht met nieuw bewijsmateriaal. Inclusief Q&A met activist Omar Abulaziz en regisseur Bryan Fogel.

Bekijk hier het volledige programma van Movies that Matter Festival 2021.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?