sluit
do 18 apr

Nederlandse Filmnacht: Speciale aandacht voor Nederlandse film

Op woensdag 24 april organiseren we de Nederlandse Filmnacht, waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. Dirty God is na Hemel en Zurich de derde speelfilm van Sacha Polak, en haar eerste geheel Engelstalige film.

Het was de openingsfilm van IFFR en was als eerste Nederlandse productie geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival. De film wordt ingeleid door de uit Nijmegen afkomstige spoken word artiest Laurens Duyts en achteraf zal regisseur Sacha Polak aanwezig zijn voor een Q&A. De avond wordt in ons café muzikaal afgesloten.

DIRTY GOD
Dirty God is een krachtig portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. De film is de derde speelfilm van Nederlands regisseurstalent Sacha Polak (Hemel, Zurich) en volgt de jonge Jade, die haar leven weer moet oppakken na een verminkende zoutzuuraanval door haar ex. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Voor de hoofdrol van Jade castte Polak de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

ZELFACCEPTATIE
Belangrijke thema’s in de film zijn zelfacceptatie en schoonheid, thema’s die in het tijdperk van sociale media urgenter zijn dan ooit. Vragen als “Ben ik mooi genoeg?” en “Vinden mensen mij leuk, ondanks mijn imperfecties?” hebben een krachtige aanwezigheid in de film. Sacha Polak weet een intiem probleem op een universele manier herkenbaar te maken, zonder de film zwaar in te zetten. Met de Londense urban jeugdcultuur als setting maakt het geheel een warme, hoopvolle en realistische inkijk in de belevingswereld van de 22-jarige Jane.

DE NEDERLANDSE FILMNACHT
De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film wordt gepresenteerd. Op woensdag 24 april vindt de eerste editie van dit jaar plaats. De film wordt ingeleid door de in Nijmegen geboren en getogen spoken-word artiest Laurens Duyts. Na de film is regisseurstalent Sacha Polak aanwezig voor een Q&A. Gespreksleider is filmdocent Constant Hoogenbosch. Na afloop is er in ons café een muzikale afsluiting, geïnspireerd op de soundtrack van de film.

Het programma start om 19.45 uur. Kaarten zijn te koop aan de kassa en via deze link.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden