sluit
do 1 sep

NFF Festivalpremières in Nijmegen

In navolging van 2020 en 2021 presenteert het Nederlands Film Festival (NFF) ook dit jaar twee grote Nederlandse premières in bioscopen en filmtheaters door het hele land; Zee van Tijd (op woensdag 21 september) en Bo (dinsdag 27 september).

Zo kan iedereen in Nederland meegenieten van zowel de openingsfilm als de slotfilm van het NFF, in het comfort van de vertrouwde filmzaal in Nijmegen.

Woensdag 21 september: Zee van tijd

Zee van Tijd van regisseur Theu Boermans is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival op 21 september 2022. Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. Koop kaarten

We gaan op woensdag 21 september feestelijk van start met een rode loper en een welkomstdrankje vooraf!

Dinsdag 27 september: Bo

Bo van regisseur Joost van Ginkel maakt deel uit van het Nederlands Film Festival 2022. Wanneer de onverschrokken Bo (Gaite Jansen) naar Georgië afreist om het graf van haar vader – een bekende trompettist – te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf.
Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Ondanks het leeftijdsverschil geven ze voorzichtig toe aan de liefde die ze voor elkaar voelen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen. Koop kaarten

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?