sluit
do 24 jan

Music Meeting & LUX starten nieuwe jazzserie

Samen met Music Meeting lanceren we een nieuwe serie (inter)nationale jazz- en improvisatieconcerten, onder de noemer ‘MMore Jazz’. In deze serie laten we met optredens van gevestigde iconen, pioniers en talenten zien dat er in de hele wereld avontuurlijke en geïmproviseerde muziek gemaakt wordt.

Het eerste concert is een unieke combinatie van zes vrouwelijke muzikanten. Jane Bunnet & Maqueque staan op zondag 10 maart op ons podium met een avond vol Cubaanse jazz. Sopraansaxofonist en fluitiste Jane Bunnett houdt zich al decennialang vol toewijding bezig met Cubaanse muziek. Op haar – met prijzen overladen – albums vormt de vermenging van haar jazzroots met zowel de traditionele als moderne Cubaanse muziek de rode draad. Nu vangt er met Maqueque – een opwindend Cubaans sextet, vol energie – een volgend hoofdstuk aan in haar indrukwekkende carrière. 

NIEUWE SAMENWERKING
De afgelopen jaren heeft gastprogrammeur Frank van Berkel de jazzprogrammering in LUX op de kaart gezet. Mede door zijn aanstelling als hoofd programmering bij het Bimhuis in Amsterdam geeft hij het stokje door aan Music Meeting. De expertise van Music Meeting op het gebied van avontuurlijke en genre-overstijgende internationale muziek verrijkt hiermee het jazzprogramma in Nijmegen, de ‘jazzstad van het Oosten’. De komende jaren programmeren Music Meeting & LUX per seizoen 6 concerten die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek. Voor iedere editie wordt gezocht naar cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz. Lees hier meer

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden