sluit
wo 17 feb

Online theatertips: Oostpool Stream, Memento Mori & meer

Wat missen we het om in het rode pluche te genieten van een mooie voorstelling, live in onze zaal. Net zoals de makers het missen om op onze planken voor jullie te spelen. Gelukkig zijn er wel wat fijne theaterstukken en culturele podcasts om de pijn íets te verzachten. We zetten een paar culturele thuisblijftips voor je op een rij!

OOSTPOOL STREAM VANUIT HUIS OOSTPOOL
Toneelgroep Oostpool is een graag gezien gezelschap bij ons op de planken. Ook Oostpool mist het theater en het publiek en komt daarom met Oostpool Stream; (bijna) wekelijks een voorstelling live vanuit Huis Oostpool voor thuis op de bank. Vrijdag a.s. om 20.15 uur is de eerste livestream te zien en speelt Oostpool Het Hele Verhaal | Love Story. 

SADETTIN K IN DE MAKERSPODCAST
De Makerspodcast is dé podcast voor makers, artiesten en liefhebbers over leven en ondernemen in kunst en cultuur. In september was Sadettin K te gast voor een interview, die je zeker even moet terugkijken via YouTube. Of je kunt zijn Somedaymyprincewill.com gratis bekijken via Theaterflix.

DONDERDAG A.S.: MEMENTO MORI
Het jaar 2020 lijkt een mondiale Memento Mori te zijn geworden. Daarom opent theatercollectief Nineties een online rouw resort. Donderdag a.s. om 20.15 uur speelt het collectief weer Memento Mori, dat live vanuit Theater De Veste geconstrueerd wordt via Zoom voor een (internationaal) online publiek. Een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. “Een rituele trip door een alternatief universum, waarbij de spelers zich overgeven aan hun sterfelijkheid”, aldus NRC (★★★★). Lees verder

ERVARING VOOR BEGINNERS VAN THEO MAASSEN
Theo Maassen is inmiddels gestart aan de tweede serie van zijn podcast Ervaring voor beginners, waarin hij met gasten als Laura van Dolron en Adelheid Roosen praat over de kunst van het maken. Gratis te beluisteren via Spotify!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?