sluit
di 6 feb

Ontdek de toekomst van dans met Moving Futures

Hoe ziet de toekomst van dans eruit? Reizend dansfestival Moving Futures presenteert nieuwe makers in de hedendaagse dans. Het driedaagse festival strijkt van 1 t/m 3 maart neer bij ons! Dansers uit de stal van vijf Nederlandse danshuizen nemen je in acht voorstellingen mee naar de grenzen van de moderne dans. Ze schuren en dagen uit, en zetten met hun dans een stempel op maatschappelijke thema’s.

Programma
Moving Futures bestaat uit acht voorstellingen verdeeld over drie dagen. Naast de dansvoorstellingen bieden we een randprogramma aan waarbij je door middel van gesprekken, interviews of zelfs een feestje wordt geprikkeld om de dansvoorstellingen en hun zeggingskracht op een andere manier te bekijken. Iedere avond begint om 20.30, maar je bent vanaf 19.45 al welkom in onze Joris Ivenszaal waar korte dansfilms worden vertoond van CineDans. Houd onze website in de gaten voor het (rand)programma op: donderdag 1 maart, vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart.

Elke dag staat in een ander thema, waardoor ook het randprogramma is geïnspireerd.

Dag 1: Thema gender & seksualiteit

Moreno Perna – XYX
Morena leidt ons in zijn solo XYX van een conservatief vrouwbeeld naar een androgyn figuur. In die zone ontstaat een fluïde ervaring, voorbij aan de opdeling tussen wat vrouwelijk en mannelijk is in onze cultuur.

NEON – Körper | Körper
Deze performance nodigt je uit in een wereld van homo’s en cyborgs – samensmeltingen van mens en machine – door vloeiende overgangen en zwaar dansen. Het verkent de concepten lichaam, gender en identiteit en is een spannend onderzoek naar elkaars lichamen.

Igor Vrebac – TRÆNS
Igor Vrebac verkent in zijn voorstelling TRÆNS clichés rondom gender door zich af te vragen in hoeverre wij onze waarneming van identiteit kunnen transformeren.

Dag 2: Thema urban

Jonas Frey & Joseph Simon – Infinite Games
In het duet Infinite Games wordt het podium een speelplaats met onbeperkte mogelijkheden. Door regels af te spreken en deze vervolgens weer te doorbreken, ontstaat een eindeloos samenspel waarin, op vrolijke wijze, een wereld van ideeën wordt blootgelegd.

Guilherme Miotto – Even Worse
In Even Worse staan drie van de meest opvallende dansers uit de danswereld in een theatrale setting, worstelend met hun individuele obsessies en angsten terwijl ze een plaats in de rangorde moeten zien te verwerven.

Annemijn Rijk Prometa
Dans en muziek zijn goede vrienden. In Prometa van Annemijn Rijk wordt het publiek op een vak van 3 bij 3 meter meegenomen in een cross-mediale wereld van dans en muziek waarin de tijd voorbij vliegt en zij zelf de regels bepalen.

Dag 3: Thema filosofie & wetenschap

Hilde Elbers – Yeah But No But Yeah
Een duet waarin de makers de uitdaging aangaan om uit te zoeken hoe we onszelf kunnen behouden en tegelijkertijd kunnen samenvloeien.

Connor Schumacher – Transitioning Performance
Treed binnen in Transitioning Performance, een kleurrijke wereld van projecties, muziek en beweging die voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt de toeschouwer het perspectief van de performer en word je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen.

Bekijk het uitgebreide programma en de voorstellingen hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden