sluit
ma 13 nov

Oostpool Weekend in LUX en de Stadsschouwburg

Vrijdag 17 en zaterdag 18 november pakt Toneelgroep Oostpool groots uit in LUX en Stadsschouwburg Nijmegen. Het gezelschap trakteert Nijmegen tijdens het Oostpool Weekend in twee dagen op drie voorstellingen: Kinderen van Judas, Gender (12+) en The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo. Daarnaast zijn er inspirerende nagesprekken en inleidingen, de Oostpool Store én tot slot een feest (Club Oostpool). Dé kans om dit toneelgezelschap te ontmoeten en beter te leren kennen.

Ontmoet Toneelgroep Oostpool
Tijdens het weekend zie je niet alleen de voorstellingen van Oostpool, maar ontmoet je ook de makers in het randprogramma. Op vrijdag 17 november wordt de vampiervoorstelling Kinderen van Judas (Volkskrant ****) in LUX ingeleid door regisseur Jeroen De Man en huisdramaturg Fanne Boland. Samen vertellen zij hoe dat werkt, een voorstelling maken. Bij Gender (Theaterkrant *****), dat wordt gespeeld in een vrachtwagentrailer op het Mariënburgplein, is vrijdag een nagesprek met Thomas van COC Nijmegen en regisseur Timothy de Gilde over het thema ‘man/vrouw-zijn’. Op zaterdag 18 november zie je een van de grote voorstellingen van Oostpool in de Stadsschouwburg: iHo, van Marcus Azzini met o.a. Hans Dagelet en Jacqueline Blom. Voorafgaand aan dit persoonlijke familieportret wordt ook een inleiding gegeven.

Gender
Ben je een jongen. ben je meisje of ben je gewoon een mens? Merel is een jongensachtig meisje. Josha is een meisjesachtige jongen. Bij de wc’s van de plaatselijke club waar vanavond een schoolfeest in volle gang is, bespreken twee jonge mensen de invloed van hun sekse op het leven en welk hokje daarbij past.

Kinderen van Judas
Het leven van een vampier gaat niet altijd over rozen. Vampier Tristan zit al 70 jaar tegen een burn-out aan. Hij kan het eeuwige leven niet meer aan. Zijn vampiervrienden willen hem weer op het juiste pad krijgen. Ze beginnen met het naspelen van gewone mensen, van thuisbezorgdbezorger tot Nordic Walker. Dat gaat niet altijd even goed. Het levert hilarische scenes op waarin de vampiers elkaar ervan beschuldigen niet menselijk genoeg te zijn. Uiteindelijk weet niemand nog waar normaal zijn begint en fantasy ophoudt. Ondertussen raakt Tristan juist steeds meer in de stress.

Club Oostpool
Op zaterdagavond eindigt het weekend in de Stadsschouwburg met Club Oostpool: een energiek en theatraal minifestival vol kunsten. Een kleurrijk gezelschap jonge kunstenaars uit de dans, muziek en theaterwereld komen eenmalig samen om een unieke avond te creëren. Het theatercafé van de Stadsschouwburg wordt omgetoverd tot playroom vol theater, performances, dichters, jong talent en live muziek. Met o.a. REINDIER, Mensen zeggen dingen en tekst van Jibbe Willems. De clubavond mondt als vanzelf uit in een feest met DJ Chefs de Partie alias Dagschotel.

Ticketverkoop
Tickets voor het programma in de betreffende zalen zijn online, telefonisch en aan de kassa te verkrijgen bij LUX Nijmegen www.lux-nijmegen.nl en Stadsschouwburg Nijmegen www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Programma Oostpool Weekend
Vrijdag 17 november
15:00 Gender | LUX (nagesprek met COC Nijmegen en Timothy de Gilde) [uitverkocht]
17:00 Gender | LUX
20:30 Kinderen van Judas | LUX (19:30 inleiding door Jeroen De Man en Fanne Boland)

Zaterdag 18 november
15:00 Gender | LUX [ uitverkocht ]
17:00 Gender | LUX [ uitverkocht ]
19:30 The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo | Stadsschouwburg Nijmegen (met inleiding 18:30)
21:30 Club Oostpool | Stadsschouwburg Nijmegen

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden