sluit
vr 21 aug

LUX Open Air gaat door!

Van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus sluiten we de zomer af met de LUX Open Air: vijf gratis filmvertoningen op het Mariënburgplein. Dit jaar staan de Open Air vertoningen in het teken van… muziek!

Tijdens LUX Open Air toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. We zullen extra snel en stilletjes lopen om filmkijkers de hele avond van drankjes en hapjes te voorzien! Er wordt wel rekening gehouden met de 1,5-meter maatregel en er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar. De filmvertoningen beginnen iedere avond om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Een plek reserveren is niet mogelijk, er geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

PROGRAMMA
Deze zomer zijn we gestart met een muziekfilmreeks: van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires. We sluiten deze reeks af met vijf muzikale speelfilms in de openlucht, op het Mariënburgplein.
DI 25 AUG: La La Land
WO 26 AUG: Amazing Grace
DO 27 AUG: Rocketman
VR 28 AUG: Beats
ZA 29 AUG: Bohemian Rhapsody

Op zondag 13 september vindt er een LUX Open Air-vertoning plaats tijdens kunst & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan zee. Lees hier meer

HUISREGELS & CORONAMAATREGELEN LUX OPEN AIR
– Tijdens de LUX Open Air toveren we ons terras om tot openluchtfilmtheater. Het maximaal toegestane aantal bezoekers voor de LUX Open Air is gelijk aan het aantal terrasstoelen (100 personen).
– Vanaf 19.00 uur ontvangen de bezoekers op ons terras een polsbandje voor die avond, waarmee je recht hebt op een koptelefoon. Er zijn per avond 100 polsbandjes beschikbaar. Op = op. Vooraf reserveren is niet mogelijk.
– De koptelefoons worden 15 minuten voor aanvang van de film uitgedeeld.
– We vragen je om de koptelefoon na de filmvertoning in te leveren bij de uitgang in de daarvoor bestemde bakken. De koptelefoons worden voor en na iedere vertoning gedesinfecteerd.
– Het is in tegenstelling tot vorig jaar niet toegestaan om met eigen zitjes naar het plein te komen of buiten ons terras plaats te nemen.
– In navolging van de regels van het RIVM: je mag met maximaal 2 personen naast elkaar zitten, tenzij je tot één huishouden behoort. Tussen deze 2 gasten óf huishoudens wordt altijd 1,5 meter afstand in acht genomen. Ben je met een huishouden of grotere groep? Meld dit dan bij de bediening, zij kijken of er nog een plekje vrij is.
– Het is niet toegestaan om meubilair te verplaatsen: niet op het terras zelf, maar ook niet in het café of van het café naar buiten;
– Het terras is ingericht met een looproute. Elke bezoeker heeft een vaste zitplaats en blijft ook zitten gedurende het bezoek (m.u.v. toiletbezoek).
– Wij bedienen – ook tijdens de film – aan tafel; bestellen aan de bar is niet mogelijk.
– Indien er slecht weer is voorspeld: op de dag zelf wordt om 17.00 uur bekend gemaakt of de openluchtvertoning plaats zal vinden. Deze informatie vind je in het Facebook-evenement.

WAT KAN JIJ DOEN?
– Wees lief voor elkaar.
– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek, van medebezoekers en van onze medewerkers.
– Volg ten alle tijden de aanwijzingen van onze medewerkers op.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Kom niet naar de LUX Open Air als je verkouden bent of griepklachten hebt.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.

OVER DE FILMS
La La Land ► Ryan Gosling en Emma Stone jagen hun dromen en elkaar achterna terwijl ze door Hollywood dansen en zingen.

Amazing Grace ► Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in Los Angeles in januari 1972.

RocketmanTaron Egerton speelt Elton John die uitgroeit  tot een flamboyante wereldster. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

BeatsEen universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack, tegen de achtergrond van een illegale rave.

Bohemian Rhapsody Een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?