sluit
wo 4 aug

Vijf keer Wes Anderson tijdens LUX Open Air 2021

Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus organiseren we LUX Open Air: vijf prachtige filmvertoningen op het Mariënburgplein. Ter ere van zijn nieuwste film The French Dispatch staat LUX Open Air dit jaar in het teken van… Wes Anderson!

Tijdens LUX Open Air wordt ons terras op het plein omgetoverd tot een waar openluchtfilmtheater. De filmvertoningen starten iedere avond om 21.15 uur, de kaartverkoop voor de desbetreffende film start diezelfde avond om 18.00 uur aan onze kassa en via de website. Kaarten worden verkocht tegen reguliere ticketprijzen, je ontvangt hiervoor een koptelefoon en mag vervolgens zelf een plekje uitzoeken op het terras.

LUX Open Air
The Life Aquatic with Steve Zissou – dinsdag 24 augustus, 21.15 uur
The Darjeeling Limited – woensdag 25 augustus, 21.15 uur
Moonrise Kingdom – donderdag 26 augustus, 21.15 uur
The Grand Budapest Hotel – vrijdag 27 augustus, 21.15 uur
Isle of Dogs – zaterdag 28 augustus, 21.15 uur

De films die tijdens de Open Air te zien zijn, zijn: The Life Aquatic with Steve Zissou, over diepzeeonderzoeker Steve Zissou die wraak wil nemen op de mysterieuze, ongrijpbare en misschien onbestaande Jaguar Shark, The Darjeeling Limited, over drie broers die – een jaar na de begrafenis van hun vader – naar India reizen om hun onderlinge band te verbeteren, Moonrise Kingdom, over een jong stel dat wegrent, waarna verschillende stedelingen hun stad op de kop zetten om hen te vinden, The Grand Budapest Hotel, over een legendarische hotelmanager, zijn vriendschap met een jonge medewerker en de diefstal van een onbetaalbaar schilderij, en Isle of Dogsover de epische zoektocht van een jongen naar zijn verloren hond.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?