sluit
di 16 jun

Oproep: Het Grote Straatberaad

Stel dat Nijmegen aan zee ligt, hoe ziet ons leven er dan uit? Op zondag 13 september staat LUX met het programma Warming Up: Nimma aan zee in het teken van klimaatverandering en –adaptatie. Want de toekomst geven we samen vorm. Een van de programma’s tijdens deze festivaldag is Het Grote Straatberaad. En we zijn op zoek naar straatcoaches en straatomroepers!

Het Grote Straatberaad speelt zich helemaal af in je eigen straat. Het is een volksvergadering over het klimaat met live-optredens, inspirerende hulplijnen en video’s. En dat alles corona-proof, vanuit de veilige omgeving van je voordeur, balkon of tuin. Dit interactieve programma is voor iedereen, of je nu veel weet over het klimaatvraagstuk of weinig, voor jong en oud, voor doeners en praters. Elke straat heeft een straatcoach en een straatomroeper die samen in hun eigen straat een volksvergadering opzetten en leiden. Als straatcoach weet je minimaal tien huishoudens (groot of klein) in je eigen straat te motiveren om mee te doen en heb je de regie tijdens de dag. Als straatomroeper help je de straatcoach en presenteer je de middag door een megafoon aan de hand van een kant-en-klaar script. Je hebt lef en kunt improviseren. Natuurlijk word je heel goed voorbereid en gebrieft en krijg je een do-it-yourself pakket met allerlei kleurrijke materialen.

Enthousiast om in jouw straat aan de gang te gaan? Stuur dan een mail naar [email protected] waarin je aangeeft in welke Nijmeegse straat je straatcoach of straatomroeper wilt worden (ook als je nu nog helemaal in je eentje bent). Meer informatie over Warming Up: Nimma aan zee vind je op: lux-nijmegen.nl.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden