sluit
do 7 feb

Oscarspecial: een zondag vol Oscars

Eén van de meest prestigieuze prijzen in de filmwereld: de Oscar. Elk jaar worden de gouden beeldjes uitgereikt tijdens de Academy Awards, het evenement waar menig acteur en regisseur vol spanning naar aftelt. Op zondag 24 februari vullen wij de hele dag met de vijf grootste kanshebbers.

De vijf grote titels zijn Roma, The Favourite, Vice, Green Book en Bohemian Rhapsody. Deze films zullen als marathon achter elkaar worden vertoond. Voor alle films zijn losse kaarten verkrijgbaar, je kunt dus zelf bepalen of je er één, meerdere, of alle vijf wil zien.

Roma
Het veel geprezen Roma van regisseur Alfonso Cuarón schetst met beeldschone visuele stijl het leven van een gezin en hun kindermeisje in Mexico-Stad in de jaren ’70. Zowel de vrouw des huizes als het kindermeisje bewandelen een turbulent liefdespad, maar door het verschil in status zijn de gevolgen daarvan drastisch verschillend. De film vol oogverblindende scènes is genomineerd voor maar liefst 10 oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Regisseur.

The Favourite
Griekse regisseur Yorgos Lanthimos zet met The Favourite een zwart-komisch kostuumdrama neer, waarin Lady Sarah (Rachel Weisz) en dienares Abigail (Emma Stone) concurreren om de gunst van de lesbische en labiele Engelse koninging (Olivie Colman). Ook The Favourite heeft maar liefst 10 nominaties binnengesleept, waaronder voor Beste Actrice en Beste Vrouwelijke Bijrol.

Vice
Het waargebeurde verhaal over hoe bureaucratische insider uit Washington, Dick Cheney (Christian Bale), stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Vice is genomineerd voor acht oscars en wordt zondag 24 februari voor het eerst bij LUX vertoond.

Green Book
De uiterst beschaafde pianist van Afro-Amerikaanse afkomst Don Shirley (Mahershala Ali) gaat op tournee door de Verenigde Staten, met Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) ter bescherming. Er bestaan geen twee mensen die grotere tegenpolen zijn, en toch ontstaat er een ontroerende vriendschap. Green Book is net zo tragisch als hilarisch en is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder voor Beste Film

Bohemian Rhapsody
‘The only thing more extraordinary than their music, is their story’. Rockbiografie Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen en zanger Freddie Mercury. De film is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder voor Beste Acteur (Rami Malek).

De kaartverkoop voor de Oscarspecial start op vrijdag 15 februari. Voor elke film zijn losse kaarten te koop.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden