sluit
di 1 sep

Podiumprogramma vanaf 17 september

Vandaag hebben we ons podiumprogramma voor dit najaar bekend gemaakt: een gevarieerd, corona-proof programma boordevol nieuwe theater-, muziek- en dansvoorstellingen die je boeien, ontroeren, raken en inspireren. Om theaterliefhebbers in Nijmegen ondanks alle corona-maatregelen de mogelijkheid te bieden om van het ruime aanbod te genieten, zijn de meeste voorstellingen twee keer op een avond te zien! De kaartverkoop is vandaag gestart.

Bekende namen als Laura van Dolron, Toneelgroep Oostpool, Jasper van Luijk, Saman Amini en Het Zuidelijk Toneel; maar ook nieuw talent als More Dogs, en La Isla Bonita en anderen zullen komend najaar bij ons te zien zijn. Ontdek het volledige programma op: lux-nijmegen.nl/podium.

“Ondanks alle uitdagingen omtrent Corona, en het met pijn in ons hart annuleren van de voorstellingen sinds half maart zijn we ontzettend blij dat we ons podium weer kunnen openen voor publiek. We hebben afgelopen maanden al weer veel films vertoont en veel ervaring kunnen opdoen hoe we zo goed mogelijk gasten kunnen ontvangen volgens alle richtlijnen. We hebben nu een prachtig programma samengesteld tot einde van het jaar; aan het programma voor 2021 wordt gewerkt. Zowel voor de gezelschappen als voor ons is de impact groot, we hopen dan ook dan podiumliefhebbers de weg naar onze theaterzaal weer weten te vinden, daar help je ons het meeste mee.” Aldus Michelle Peters, Manager Marketing LUX.

LAURA VAN DOLRON OPENT CULTUREEL SEIZOEN
Op donderdag 17 september opent Laura van Dolron het cultureel seizoen met de voorstelling Wat We Normaal Niet Horen. Als inspiratie voor deze voorstelling vroeg Van Dolron aan Het Zuidelijk Toneel haar op blind dates te sturen naar plekken waar mensen zijn, die je normaal niet hoort. Ze ontdekte verhalen die wondermooi, soms verdrietig of pijnlijk en vaak hoopvol zijn. “Een krachtig pleidooi om elkaar te bevragen, om te luisteren naar de ervaringen van een ander zonder kritiek of tegenwerpingen.” Aldus het NRC (****). Verder zal dat weekend ook het trio van Bill Laurance (een van de toetsenisten van Snarky Puppy) twee keer optreden.

PREMIÈRE DE PONCHO MUST GO ON
Dit najaar gaat de nieuwste voorstelling van Tosca Niterink & Anita Janssen, De poncho must go on, in LUX in première. Ze reizen al jaren naar alle uithoeken van de wereld om daar vervolgens op onnavolgbare wijze verslag van te doen in de NRC én in het theater. De hilarische verhalen van De poncho must go on worden gelardeerd met even komische filmbeelden.

EEN PRETTIG & VEILIG BEZOEK
Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen. Er is een beperkte zaalcapaciteit, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. De meeste voorstellingen vinden meerdere keren op een avond plaats. Benieuwd welke maatregelen er nog meer zijn genomen? Lees hier meer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?