sluit
wo 7 sep

Vernieuwend en grensverleggend theaterprogramma

Persbericht – Op donderdag 15 september trappen Theater Bellevue & Via Rudolphi Producties ons nieuwe podiumseizoen af. De jonge, nieuwe makers Daniël ’t Hoen, Laura De Geest en Tarik Moree openen hiermee een gloednieuw cultureel seizoen rondom de nieuw(st)e ontwikkelingen op het gebied van theater, dans, muziek van zowel debutanten als gevestigde namen.

Met een focus op (experimenteel) toneel, theater, moderne dans en muziek wil LUX met haar podiumprogramma vernieuwen, verdiepen en verbinden. Het gaat om geëngageerd aanbod van ruim 100 voorstellingen dat de grote vraagstukken van deze tijd bespiegelt, onderzoekt en bevraagt. Sommigen maken hun debuut; grotere gezelschappen en gevestigde namen zoeken in deze setting het experiment op om zich te blijven vernieuwen. Verder is er ruimte voor makers uit eigen stad en regio. LUX is hiermee een niet weg te denken podium in het cultureel landschap in Oost-Nederland.

Programma’s om naar uit te kijken

Als seizoensopening kun je in LUX als een van de aller eersten in Nederland de voorstelling Fun and Games van Theater Bellevue & Via Rudolphi Producties beleven. Andere programma’s om naar uit te kijken: de aangrijpende theaterhit Citizen K. van Sadettin K & Het Nationale Theater, de Nijmeegse productie Tussentijd: Afloop onbekend i.s.m. TG Greppel en Cie. Perelman, de filmische voorstelling Plant van Nynke Laverman, een betoverend theaterconcert van Spinvis & Saartje van Camp, twee choreografieen van Ivgi&Greben en de toneelbewerking van ‘Geschiedenis van Geweld’ – de tweede autobiografische roman van sterauteur Édouard Louis – in regie van Abdel Daoudi. De theaterliefhebber kan met de LUX Podiumpas weer een heel seizoen lang alle theater-, muziek- en dansvoorstellingen* in LUX bezoeken. (* enkele voorstellingen uitgezonderd)

Meer informatie & kaarten

Bekijk het programma en koop kaarten via lux-nijmegen.nl/podium.

Beeld: WAT WE DOEN – Angry Young Men (donderdag 29 september te zien).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?