sluit
wo 10 jan

Programma Best of the Fest bekend

Het programma van Best of the Fest 2018 is bekend. Er staan maar liefst 15 films op het programma. Op zaterdag 3 en zondag 4 februari beleef je bij ons het beste van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) tijdens Best of the Fest. Naast de traditionele marathonvertoningen op zondag, kun je dit jaar ook op zaterdag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat films komen kijken. Bezoekers kunnen met een passe-partout een hele dag film kijken.

Bekijk hier het volledige programma per zaal: zaterdag in LUX1 en LUX6, en zondag in LUX1LUX4 en LUX6.

Highlights programma
The Florida Project is een film van regisseur Sean Baker, met deze film won hij de Truly Moving Picture Award. The Florida Project vertelt het verhaal van de 6-jarige Moonee die met haar 22-jarige moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida woont. Halley doet haar best om goed voor haar dochter te zorgen maar wil ondertussen ook nog wat lol kunnen beleven. Acteur Willem Dafoe speelt de rol van Bobby, de motelmanager die iedereen in het gareel probeert te houden.

Daarnaast is The Insult te zien. Een onbenullig incident van een burenruzie leidt tot een langdurige, grote rechtszaak tussen een Libanese christen en een Palestijnse kroegbaas. The Insult is een film van Libanese filmmaker Ziad Doueiri, die veel prijzen won met zijn indrukwekkende debuutfilm West Beyrouth.

De film Hannah schetst een intiem portret van een vrouw die tussen realiteit en ontkenning verkeert, als ze om moet gaan met de opsluiting van haar echtgenoot. Charlotte Rampling speelt Hannah, voor haar overtuigende rol won zij tijdens het filmfestival in Venetië de prijs voor beste actrice.

Een laatste tip is I, Tonya. Het waargebeurde verhaal van Tonya Harding (Margot Robbie) is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje. I, Tonya, van regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl), is een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

Kaartverkoop
De verkoop van de passe-partouts voor LUX Vrienden gaat maandag 15 januari om 00.00 van start. Woensdag 17 januari om 12.00 gaat de reguliere passe-partoutverkoop van start. De prijs voor een passe-partout voor Vrienden is € 32,50 en regulier € 37,50. Passe-partouts zijn te koop tot en met zondag 28 januari, daarna is het alleen nog mogelijk om losse kaarten te kopen. Kaarten zijn te koop via onze website en de kassa.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden