sluit
vr 5 okt

Programma Festival Jazz International Nijmegen 2018

Het programma van de derde editie van Festival Jazz International Nijmegen is compleet. Eerder maakten we de grote internationale namen en opkomende talenten bekend.

Vandaag voegen we daar een avontuurlijke serie gratis toegankelijke concerten aan toe: *Free* Jazz ¬– gratis en voor niks. Van verstilde luistermuziek tot onstuimige stuiterjazz, er is voor elk wat wils. Te horen en te zien op verschillende locaties in Nijmegen.

PROGRAMMA
Festival Jazz International Nijmegen vindt plaats op 25, 26 27 èn 28 oktober bij vijf Nijmeegse podia: Brebl, Doornroosje, LUX, Lindenberg en Concertgebouw de Vereeniging. Bekijk het volledige programma op www.fjin.nl

THE VOICE
Een specifieke sound is onontbeerlijk in de jazz waar het gaat om muzikale expressie. Daarom loopt in zowel Nijmegen als Rotterdam het thema ‘The voice’ als rode draad door het hele programma: de stem of het kenmerkende geluid van een muzikant (niet per se een zanger!) die ook bepalend is voor bandgeluid of compositie. Neem bijvoorbeeld de Amerikaan Ambrose Akinmusire die met zijn kwartet stuwende grooves maakt waarbij zijn omfloerste, pratende trompet de boventoon voert.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden