sluit
220727_podium_Eurogames Teaserbeeld 1920 pix (2)
do 16 jun

Programma LUX tijdens de EuroGames

220727_podium_Eurogames Teaserbeeld 1920 pix (2)

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 juli vinden de EuroGames plaats in Nijmegen. Kom bij ons genieten van een kleurrijk programma ter ere van dit volledig inclusieve sportevenement. Ervaar het eigentijdse, humoristische queer koningsdrama Edward II – The Gay King van Toneelgroep Oostpool & Char Li Chung of laat je inspireren tijdens de filmvertoningen van Girl, Battle of the Sexes en Mario.

Ben je deelnemer aan de Eurogames? Dan kun je met korting naar ons programma! Gebruik hiervoor de kortingscode die je via EuroGames hebt ontvangen.

We hebben alle programmaonderdelen voor je op een rij gezet:

Toneelgroep Oostpool & Char Li Chung

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is. Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie. Lees meer

Edward II – The Gay King van Toneelgroep Oostpool & Char Li Chung is bij ons te zien op donderdag 28 en vrijdag 29 juli om 20.30 uur.

Girl

De vastberaden 15-jarige Lara is vastbesloten om een professionele ballerina te worden. Lara’s puberale frustraties en ongeduld nemen toe als ze zich realiseert dat haar lichaam niet zo makkelijk meebeweegt voor de strikte discipline, omdat ze is geboren in een jongenslichaam. Lees meer

Girl is op donderdag 28 en vrijdag 29 juli bij ons te zien. Deze film is Nederlands gesproken en heeft Engelse ondertiteling.

Battle of the Sexes

In de nasleep van de seksuele revolutie en de opkomst van de vrouwenbeweging, werd de tenniswedstrijd van 1973 tussen wereldkampioen vrouwen Billie Jean King en seriehobbyist Bobby Riggs aangekondigd als de Battle of the Sexes. Het werd een van de meest bekeken sportevenementen op televisie aller tijden en bereikte 90 miljoen kijkers over de hele wereld. Lees meer

Battle of the Sexes is op woensdag 27 en donderdag 28 juli bij ons te zien. Deze film is Engels gesproken en heeft geen ondertiteling.

Mario

Als twee jonge voetbalspelers verliefd op elkaar raken, moeten ze een keuze maken tussen hun carrière of de liefde. Mario is een jonge succesvolle voetbalspeler en sinds kort verliefd op Leon, een speler in zijn team. De eerste geruchten in de club doen al snel de ronde. Lees meer

Mario is op woensdag 27 en vrijdag 29 juli bij ons te zien. Deze film is Duits gesproken en heeft Engelse ondertiteling.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?