sluit
do 4 mei

Programma in LUX tijdens Novio Magica fantasyfestival

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, zijn de Stevenskerk, het Mariënburgplein en LUX het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Novio Magica is het eerste fantasyfestival dat zich helemaal richt op boeken en film.

Naast een bomvol programma vol met bekende auteurs, filmhelden en meer beleef je bij ons een uitgebreid filmprogramma met de mooiste fantasyfilms van nu en vroeger én beleef je een muzikale voorstelling van Paul van Loon:

Muzikale show van Paul van Loon inclusief signeersessie

Paul van Loon & Andere Snuiters: In deze muzikale show vol spannende én vrolijke griezelavonturen neemt Paul van Loon jou samen met zijn band Andere Snuiters mee op reis naar de wereld van Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en P. Onnoval, Jimi Rip en andere nachtwezens. Na afloop is er in Bibliotheek De Mariënburg een signeersessie met Paul van Loon!

The Lord of the Rings trilogie:

De ultieme fantasyfilmreeks kan niet ontbreken tijdens dit festival, daarom vertonen we opnieuw de films van The Lord of the Rings op het grote doek! We gaan op zondag 28 mei al van start met deel 1, gevolgd door deel 2 & 3 op maandag 29 mei.

The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring: De hobbit Frodo (Elijah Wood) krijgt per toeval een machtige ring in handen die jaren zoek is geweest: de Ene Ring. Samen met de tovenaar Gandalf, de dwerg Gimli, de elf Legolas, twee mensen en drie andere hobbits gaat hij op pad om de ring te vernietigen.

The Lord of the Rings – The Two Towers: In dit tweede deel gaat het avontuur verder waar eerste deel eindigt; bij het opsplitsen van het Reisgenootschap. De hobbit Frodo (Elijah Wood) is samen met het Reisgenootschap onderweg naar Mordor om daar een magische ring te vernietigen.

The Lord of the Rings – The Return of the King: In dit laatste deel van de serie barst de strijd om fantasierijk Midden-aarde eindelijk los en begint hobbit Frodo aan de laatste etappe van zijn reis.

De keuze van Thomas Olde Heuvelt

Horror- en fantasyauteur Thomas Olde Heuvelt is ambassadeur van het Nijmeegse fantasyfestival Novio Magica. Speciaal voor de bezoekers van LUX heeft hij een film gekozen: The Witches van Nicolas Roeg uit 1990. De verfilming van het spannende kinderboek van Roald Dahl over een jongen die een groep heksen ontdekt die van plan zijn om de wereld te ontdoen van kinderen.

Bekijk hier het volledige programma van Novio Magica in Bibliotheek de Mariënburg en bekijk hier ons volledige programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?