sluit
do 15 jun

Programma Vierdaagsefeesten bekend

Van 15 tot en met 21 juli is het weer tijd voor de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Bij ons vier je de Vierdaagse natuurlijk ook en deze keer is het groter dan ooit. Op het plein staan drie verschillende podia voor onder meer muziek, film en literatuur.

Overdag is er een speciaal programma voor kinderen. Hierna staan er vanaf 17:30 uur verschillende artiesten zoals Bootleg Betty en Daniel Cane & The Rebellion op het podium. De avond wordt dagelijks afgesloten met DJ’s van MovieMachine, DEEP DOWN LOW en Knopje.

Naast alle muziek die je hoort op het plein, worden er animatiefilms van KloosterKino vertoond en presenteert de Wintertuin literaire voordrachten. Ook kunnen bezoekers genieten van pizza’s van de Pizzabakkers en de speciaal bier bar van Moortgat met bier van onder andere Vedett, La Chouffe en De Koninck.

Highlights
De tienkoppige band Knarsetand staat zaterdag 15 juli op het podium met een overdonderende mix van drum ‘n’ bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek. Deze groep jonge muzikanten stort zo’n enorme hoeveelheid energie uit, dat het publiek wel mee moet doen.

Dinsdag 18 juli warmen we op met Daniel Cane & The Rebellion: muziek over gebroken harten en het verliezen en het terugvinden van de liefde. Ze zingen liedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran. Daarna luister je naar de duistere pop van singer-songwriter Einfach Kurt. Begeleid door subtiele drums en zompige contrabas, heeft deze Nijmeegse verhalenverteller een stevige live-reputatie opgebouwd.

Bootleg Betty staat op donderdag 20 juli op het grote podium met een exclusief optreden. Na een tour langs festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Valkhof Festival, werkt de groep nu aan een album. Vol energie vuurt het Nijmeegse viertal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock ’n roll op je af.

Vrijdag 21 juli wordt de Vierdaagse afgesloten met The T.S. Eliot Appreciation Society, oftewel de Utrechtse muzikant en songwriter Tom Gerritsen. Waar zijn eerste album vol zat met Amerikaanse folk, zijn de nieuwe nummers van Gerritsen niet gebonden aan één muziekstijl: van instrumentale folk tot rammelige pop en hypnotische krautfolk.

Speciaal voor het kleine publiek
Van 13:00 uur tot en met 17:30 uur is er voor het kleine publiek dagelijks een speciaal kinderprogramma. Zo zing en dans je mee met Nienke van Zappelin, en komen onder anderen Rogier de Avonturier, Clown Babello en de BiBa Boerderij langs.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden