sluit
do 7 jun

Programma Vierdaagsefeesten 2018 bekend!

Van 14 t/m 20 juli is het weer zo ver, de Vierdaagsefeesten. Er is van alles te beleven op het LUX-plein: een fijne variatie aan live muziek, speciaalbiertjes, allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers, Why Not en Onwijs Lekker IJs, leuks voor de kinderen en meer!

Op het LUX-plein is er voor de kinderen iedere middag van alles te ontdekken. Vanaf 18.00 uur staan er verschillende bands, singer-songwriters en performers als a Balladeer (Edison nominatie!), Darlyn, Power to the Pipo, Jan Terlouw junior & The Nightclub en Willy Vetsap op onze podia. En dit jaar is er, voor het eerst, een LUX Vierdaagse-huisband: The JB Experience, een 5-koppige formatie die jazz en blues nummers brengt op een toegankelijke manier. Van bekende jazz evergreens tot hedendaagse muziek in een nieuw en swingend jasje!

ETEN & DRINKEN
Geniet op het LUX-plein van allerlei lekkers van Café LUX, de Pizzabakkers, Why Not en Onwijs Lekker IJs en speciaalbiertjes zoals Duvel, Vedett, La Chouffe en De Koninck.

HIGHLIGHTS PROGRAMMA
Op maandag 16 juli staat o.a. a balladeer op het hoofdpodium. In het verleden won deze singer-songwriter de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp. Zijn tweede album ‘Where Are You, Bambi Woods?’ leverde een Edison nominatie op en debuutsingle ‘Swim With Sam’ staat al tien jaar in de Top 2000!

Darlyn, te zien op donderdagavond 19 juli, verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een onderscheidend en internationaal geluid. De rauwe en rootsy sound met meerstemmige zang weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als in de meer dynamische songs. De band schroomt niet om met regelmaat het tempo op te voeren en ongeremd te rocken.

Verder is er verschillend (aanstormend) talent uit de regio te horen, zoals de Garage Surf ’n Punkblues-band Sheamless (dinsdag 17 juli), singer-songwriter KIA (donderdag 19 juli) en de blues/hardrockband Stone Pine (dinsdag 17 juli).

Vrijdag 20 juli sluiten we de Vierdaagsefeesten af met Power tot the Pipo. Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt.. om weer op te staan en nog harder te gaan. Hun energieke brouwsel van harde groove en explosieve improvisatie staat garant voor een groot feest. Onlangs brachten zij hun eerste album ‘Leipe Shit’ uit in de Melkweg.

VOOR DE KLEINSTEN
Op het LUX-plein is er voor de kids iedere middag (van 13.00 uur t/m 17.30 uur) van alles te beleven en te ontdekken. Bezoek de (poppen)theatervoorstelling van Theater Smoespot, laat je lekker voorlezen door de allerbeste voorlezers van de bieb, laat je favoriete boek tot leven komen met het Green Screen, maak de vierdaagsepuzzel, speel reuzenscrabble of laat je hersens kraken met Nijmegen memory. Dit kinderprogramma is samengesteld door Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX en Regionaal Archief Nijmegen.

BELEEF DE VIERDAAGSEFEESTEN OP HET LUX-PLEIN
Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten op zaterdag 14 juli / zondag 15 juli / maandag 16 juli / dinsdag 17 juli / woensdag 18 juli / donderdag 19 juli vrijdag 20 juli

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden