sluit
ma 7 jun

Filmzomerspecial: Roadmovies

Van woensdag 9 juni t/m zaterdag 10 juli vertonen we de specialreeks ‘Roadmovies’, een serie prachtige titels inclusief inleiding of video-essay waardoor je jezelf toch nog even op reis kunt wanen deze zomer.

De eerste filmtitel in de reeks ‘Roadmovies’ is American Honey, een hedendaagse weergave van de American Dream met een unieke kijk op het roadmovie-genre. American Honey wordt vertoond op woensdag 9 en zaterdag 12 juni, met inleiding van regisseur Andrea Arnold.

ROADMOVIES

American Honey – woensdag 9 juni en zaterdag 12 juni
Een hedendaagse weergave van de American Dream en een unieke kijk op het roadmovie-genre.

Nomadland – zondag 13 juni om 16.00 uur (naast de reguliere vertoningen)
Na alles verloren te hebben in de Grote Recessie, gaat de 60-jarige Fern als moderne nomade op reis door het Westen van de Verenigde Staten.

Captain Fantastic – woensdag 16 juni en zaterdag 19 juni
In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben zijn ideale wereld geschapen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan.

Nebraska – woensdag 23 juni en zaterdag 26 juni
Een bejaarde, aan drank verslaafde vader reist van Montana naar Nebraska met zijn vervreemde zoon om een prijs van een miljoen dollar in ontvangst te nemen.

Sideways – woensdag 30 juni en zaterdag 3 juli
Een week voordat zijn vriend Jack gaat trouwen, vertrekken getuige Miles en de toekomstige bruidegom naar het wijnland voor een week vol plezier, ontspanning en – natuurlijk – wijndrinken.

Paris, Texas –  woensdag 7 juli en zaterdag 10 juli
Travis lijdt aan geheugenverlies en is vier jaar zoek geweest als hij door zijn broer in huis wordt genomen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?