sluit
ma 2 jan

Sirene Sale: Kees Hulst & Ester Scheldwacht – Hoe mooi alles

LUX biedt elke eerste maandag van de maand, als de sirenes loeien, een theater- dans- of muziekvoorstelling in de Sirene Sale aan. Je kunt dan voor de helft van de prijs naar een voorstelling. Deze maand is dit de voorstelling Kees Hulst & Esther Scheldwacht – Hoe mooi alles.
Het stuk is op zaterdag 21 januari om 20:00 uur te zien in LUX.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo komt in Indonesië in een Japans kamp terecht. Hij overleeft dit ternauwernood, vooral dankzij zijn ongebroken liefde voor Tineke. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. En ze leefden nog lang en gelukkig… Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

Het stuk is gebaseerd op de roman Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel. Zij ontleende de titel aan een gedicht van Vroman

De actie geldt alleen voor online verkoop en loopt van maandag 12:00 uur als de sirenes afgaan tot en met dinsdag 12:00 uur. Het aantal actiekaarten is beperkt, dus wees er snel bij.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden