sluit
Martin Koolhoven - LUX Nijmegen
do 7 okt

Start nieuwe serie ‘Koolhovens Keuze’

Martin Koolhoven - LUX Nijmegen

Op dinsdag 12 oktober gaat een nieuwe programmareeks van start, genaamd ‘Koolhovens Keuze’. In deze serie geeft filmregisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter, De Kijk van Koolhoven) een bevlogen filmcollege over één van zijn eigen favoriete regisseurs, acteurs of actrices. Aansluitend wordt een hoogtepunt uit zijn of haar oeuvre vertoond, gekozen door Koolhoven zelf. Op dinsdag 12 oktober om 19.30 uur vindt de eerste editie plaats, waarin Clint Eastwood en The Outlaw of Josey Wales centraal staan.

Martin Koolhoven is een van de bekendste Nederlandse filmmakers. Zijn films zijn samen goed voor 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale filmprijzen. Koolhoven was samen met Sinan Can hoofdgast in LUX afgelopen oktober, toen het arthouse haar 20-jarig jubileum vierde. Nu is Koolhoven terug in het Nijmeegse arthouse met zijn eigen programmareeks. Aan de hand van verhalen en geprojecteerde beelden gaat Martin tijdens ‘Koolhovens Keuze’ het gesprek aan met de zaal.

OVER THE OUTLAW OF JOSEY WALES

Als de Outlaw Josey Wales is Clint Eastwood fantastisch als een omzichtige eenling, verwant aan de “Man with No Name” uit zijn Europese westerns. Maar in tegenstelling tot die andere mythische outlaw, heeft Josey Wales een naam en een hart. Dat hart gaat open terwijl de actie zich ontvouwt. Nadat Wales de brute moord op zijn familie heeft gewroken, wordt hij achtervolgd door een bende moordenaars. Hij reist het liefst alleen, maar losbandige outlaws voelen zich tot hem aangetrokken – en Wales kan er niet toe komen hen onbeschermd achter te laten.

MEER INFORMATIE EN KAARTVERKOOP

Het programma Koolhovens Keuze – Clint Eastwood vindt plaats op dinsdag 12 oktober om 19.30 uur in LUX. Kaarten kosten € 15,00 (student&CJP / LUX Vriend: € 12,00 / Cineville: gratis) en zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/specials.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?