sluit
wo 13 mei

Start online filmcursus

We starten met een vierdelige online filmcursus met filmdocent Constant Hoogenbosch. Iedere week staat een ander thema centraal. Het thema van de eerste les op dinsdag 19 mei is eten en drinken, de weken erna staan in het teken van natuur (DI 26 MEI), roadmovies (DI 2 JUN) en grimeren (DI 9 JUN) in films.

De eerste les staat volledig in het teken van eten en drinken: we doen het iedere dag en geen mens kan er omheen. Ook in de wereld van film spelen eten drinken een rol van betekenis. Zo is het eten van een schoen in Gold Rush van Chaplin een teken van armoede en is de overvloedig aanwezige chocolade in Willy Wonka and the Chocolate Factory een sneer naar overmatige consumptie. Eten en drinken kunnen de inzet zijn van een verhaal, maar een filmmaker kan eten en drinken ook inzetten om iets te communiceren of iets duidelijk te maken. Filmdocent Constant Hoogenbosch vraagt je voor deze eerste cursusles dinsdag aan te schuiven bij de lekkerste filmlezing van het jaar! Ga voor kaarten (€ 8,50) en meer informatie naar de cursuspagina.

ONLINE FILMCURSUS OVERZICHT
Dinsdag 19 mei – Online Filmcursus #1 – Eet smakelijk – de rol van eten en drinken in de wereld van film
Dinsdag 26 mei – Online Filmcursus #2 – Film en natuur
Dinsdag 2 juni – Online Filmcursus #3 – Roadmovies en de auto in de film
Dinsdag 9 juni – Online Filmcursus #4 – Film en de kunst van grimeren, maskers en make-up

LUX BIJ JE THUIS
Deze online serie is onderdeel van de online programmareeks ‘LUX bij je thuis’. Nu een bezoekje aan ons er komende tijd niet inzit, komen wij naar jou. Met o.a. online filminleidingen, live nagesprekken bij (Picl)films, een online filmquiz en meer.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden