sluit
ma 1 mei

Start verbouwing

Vandaag beginnen wij met de uitbreiding van het kassagebouw tot educatiecentrum. Naar verwachting duurt de verbouwing twee maanden. In de zomer gaan we proefdraaien in de nieuwe filmzaal. Na de zomer wordt het gebouw officieel geopend.

Centrum voor filmeducatie en talentontwikkeling
Er worden drie ruimtes ontwikkeld met als voornaamste doel filmeducatie en programma’s voor talentontwikkeling, cursussen, labs, lezingen, debatten en speciale evenementen te realiseren. Ook wordt de samenwerking met scholen uitgebreid op het gebied van film- en media-educatie, film maken en leren debatteren. Met filminstituut EYE in Amsterdam is een samenwerking aangegaan om een filmeducatie ‘hub’ in te richten voor de regio Gelderland. Ook zullen wij voor Dutch Culture, het Nederlandse centrum voor internationale, culturele samenwerking, als platform fungeren om het oosten van Nederland beter te kunnen aanspreken. En zullen wij en Dutch Culture onze debatprogramma’s uitwisselen.

Daarnaast zullen ook cursussen voor volwassenen, lezingen en speciale bijeenkomsten plaatsvinden in het kassagebouw. Bovendien kunnen de ruimtes makkelijk ingezet worden door filmfestivals als Go Short en InScience, in aanloop naar de festivals.

Blijf op de hoogte
De verbouwing zal voor jullie, onze bezoekers, af en toe voor wat overlast kunnen zorgen. Via lux-nijmegen.nl/verbouwing en onze social media kanalen (#LUXverbouwt) blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijg je een kijkje achter de schermen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden