sluit
wo 22 nov

THEO MAASSEN KOMT NAAR LUX

Vrijdag 5 januari 2018 komt Theo Maassen naar LUX voor een Q&A bij zijn regiedebuut Billy. In Billy zien we buikspreker Gerard en zijn pop Billy. Al jaren succesvol, maar tegenwoordig botert het niet meer zo goed tussen de twee. Dat zorgt voor bizarre en hilarische situaties. Na afloop van de film vertelt Theo Maasen over zijn ervaringen bij het maken van de film en kan het publiek vragen stellen. Kaarten zijn vanaf maandag 27 november 9.00 uur verkrijgbaar.

Theo Maassen

In de film begint de grofgebekte pop Billy sterallures te krijgen en neemt hij langzaam de controle over van zijn buikspreker Gerard. Billy is geschreven door Sander van Opzeeland en Theo Maassen. Theo Maassen over de bioscooprelease van zijn regiedebuut: “Geweldig dat Billy in de bioscoop komt. Geen betere plek om een komedie als deze te bekijken. Ik heb er met enorm veel plezier aan gewerkt en ben zelf nogal enthousiast. Ik denk dat ik er in geslaagd ben er een echt Theo Maassen-verhaal van te maken: grappig en tragisch tegelijk, bot en subtiel, grof en fijngevoelig. Een film over een ‘beautiful loser’ die knokt voor wat hij waard is.”

Over Billy

Buikspreker Gerard vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al tien jaar een immens populair theaterduo. Ze trekken volle zalen, op het podium zijn ze een geoliede machine alleen achter de schermen botert het wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar heeft het ook buiten het theater inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt in alle opzichten Gerards leven. Gerard is de lol in het optreden kwijtgeraakt en als hij heel eerlijk is ook de lol in het leven. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Cast: Bruno Vanden Broecke, Ruben van der Meer, Ellen Parren, Christine de Boer, Jan-Paul Buijs

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden