sluit
di 7 apr

Thuisblijftips #3

Een bezoekje aan ons zit er vanwege de huidige coronamaatregelen voorlopig nog niet in. Echter, de online initiatieven blijven binnenstromen! Ook deze week hebben we een aantal nieuwe culturele thuisblijftips voor je op een rijtje gezet.

FILMKRANT ONLINE
Wil je op de hoogte blijven van het laatste filmnieuws? De filmkrant is normaal gesproken elke maand gratis bij ons verkrijgbaar. Omdat alle bioscopen en filmhuizen gesloten zijn, is distributie niet mogelijk. Alle artikelen worden daarom gepubliceerd op de website van de Filmkrant!

THEATER VAN SADETTIN K.
Iedere week plaatst Sadettin K. een registratie van een eerdere voorstelling online. Deze week: De Radicalisering van Sadettin K. (online t/m 9 april). Onze podiumprogrammeur Valérie tipt: “Als Sadettin Kırmızıyüz begint te vertellen, word ik vanaf moment één meegezogen in zijn verhaal. Tijdens dat verhaal lach ik, huil ik, schaam ik me en leef ik mee. Er gebeurt zoveel. Sadettin is een echte verteller, die vanuit zijn maatschappelijk engagement en grote fascinatie voor geschiedenis en wereldliteratuur de mooiste voorstellingen maakt.”

RADBOUD REFLECTS – DIRK DE WACHTER
In oktober stond psychiater Dirk De Wachter in Stadsschouwburg Nijmegen. Daar ging hij met de toeschouwers op zoek naar antwoorden op de vraag: wat is geluk? Op YouTube kun je deze hele lezing terugkijken!

BETOVERENDE (KINDER)ANIMATIEFILMS OP NETFLIX
Op Netflix vind je een aantal betoverende (kinder)animatiefilms uit Japan. Een beetje de Japanse tegenhanger van Disney, maar films die zich echt onderscheiden. Bijvoorbeeld My Neighbour Totoro en voor oudere kinderen Princess Mononoke. Beiden ook absolute aanraders voor volwassenen!

OORLOG EN VREDE VAN TOLSTOJ
Meerdere keren per seizoen zijn er voorstellingen van Frascati Producties bij ons te zien. De voorstelling Oorlog en Vrede was weliswaar niet bij ons te zien, maar werd wel heel positief ontvangen en genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. In deze romanbewerking – nu via Vimeo te bekijken – beklimmen Florian Myjer en Kim Karssen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj.

PREMIÈRE MUZIEKFILM HEIMAT TRIOLOGIE
Zaterdag 4 april zou de muziekfilm Requiem For The World As We Know It van Freek Vielen in première gaan. In die film reist een groep naar Groenland, om daar op een smeltende gletsjer de laatste noten van het requiem te spelen. In plaats van een ‘echte’ première werd de film afgelopen zaterdag op de website van De Nwe Tijd gratis beschikbaar gesteld.

LUCAS DE MAN – TOUR DOOR HET NOORDBRABANTS MUSEUM
Theatermaker Lucas de Man neemt je mee op tour door het Noordbrabants Museum. In dit museum zijn objecten en kunstvoorwerpen tentoongesteld die een relatie hebben met de geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden

LUX BIJ JE THUIS – Vorige week lieten we jullie al weten te starten met een online programma onder de noemer ‘LUX bij je thuis’: via diverse online kanalen trakteren we je op een verdiepend gesprek voor of na een (Picl-)film, een live filmquiz en meer.

#1 INLEIDING DOOR RUUD BIJ JUMBO
Ruud vertelt meer over JUMBO; een prachtig Belgisch drama over de liefde tussen Jeanne en… een kermisattractie. Bekijk hier inleiding van Ruud op YouTube en bekijk daarna de film op Picl.

V.A. DO 9 APRIL – INLEIDING DOOR MARK BIJ LILIAN
Donderdag a.s. verschijnt ons tweede online programma. Filmdocent Mark verzorgt een inleiding bij de film Lillian; een betoverend drama over Lillian Alling die wordt afgewezen voor een baan in de Amerikaanse porno-industrie en vervolgens besluit om zonder geld te voet naar Rusland terug te keren. Bekijk onze inleiding vanaf donderdag op YouTube en de film op Picl.

Houd onze website en sociale mediakanalen Facebook, Instagram en YouTube in de gaten voor meer online programma’s, data en andere updates!

FILMS & PREMIERES – Ook deze week moeten we het nog even doen zonder filmbezoek. Niet getreurd! We zorgen ervoor dat je elke week thuis van onze (nieuwste) films en documentaires kan genieten. Op Picl vind je namelijk meer dan 70 films!

Jullie keken al massaal naar onze Picl films. De top 5 best bekeken films van afgelopen weekend zijn: de nostalgische Franse liefdesfilm La Belle Époquehet explosieve Les Misérables over rellen in Parijse banlieus, de feelgoodfilm Hors Normes van de makers van Intouchables, viervoudig Oscarwinnaar Parasite (o.a. Beste Film) en de korte animatiefilm Mind My Mind van de Nijmeegse Floor Adams.

ONZE PROGRAMMEUR TIPT
Moeite met kiezen uit alle titels op Picl? Onze filmprogrammeur Linda tipt Jumbo: “Een heerlijk sprookje over de bijzondere verliefdheid van een prettig gestoord meisje. De perfecte film om de realiteit van nu even helemaal achter je te laten.”

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken.
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film (48 uur te bekijken).

NOG MAAR ENKELE DAGEN OP PICL
Helaas verdwijnen er enkele prachtige films van ons kanaal, laatste kans om te kijken dus! Onder anderen verdwijnt de documentaire Samen, waarin filmproducent Kees Rijninks moet leren omgaan met zijn Parkinson diagnose. Daarnaast verdwijnt Intieme Belichting; een bijzondere tragikomedie uit 1965 waarin het kalme leven van een dirigent wordt opgeschud door een oude vriend. Tot slot verdwijnt binnenkort King of the Cruise; een documentaire over een rijke en extravagante Schotse Baron die zijn tijd doorbrengt op luxe cruise schepen.

VERWACHT OP PICL
Donderdag 16 april verschijnt het Franse J’accuse op Picl; een film van Roman Polanski over Alfred Dreyfus, die aan het einde van de 19de eeuw vals beschuldigd werd van spionage. En er staan nog andere fijne releases op de planning de komende tijd, waaronder de voor een Oscar genomineerde Blind Spot op donderdag 23 april.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden