sluit
wo 6 mei

Thuisblijftips #6

Ondanks dat we al twee maanden thuis zitten hoeven we ons nog niet te vervelen. Binnen de culturele sector worden er ontelbare (online) programma’s georganiseerd. Wij hebben weer een aantal mooie culturele thuisblijftips voor je op een rijtje gezet.

GRATIS FILMVERTONING VAN MOVIES THAT MATTER
In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseert Movies That Matter een gratis vertoning van Little Germans, met aansluitend een verdiepingsprogramma met de regisseur. Little Germans is een verhelderende en shockerende zoektocht naar de wortels van extreem gedachtegoed.

PODIUM VOOR DE NIEUWE VERBEELDING
De deuren zijn dicht. De repetitieruimte is leeg. Maar Toneelgroep Oostpool zit niet stil. Speciaal voor deze periode waarin we elkaar met afstand tegemoet moeten treden, wordt ruimte gemaakt voor nieuw of anders vormgegeven werk. Onder de noemer #Troostpool wordt alternatief werk geproduceerd. Bijvoorbeeld de online videoreeks De Rattenvanger; een toneelstuk dat oorspronkelijk voor het podium bedoeld was, wordt nu online opgevoerd.

DOCUMENTAIRE OVER PERELMAN
Theatergezelschap Compagnie Perelman reisde in maart 2014 af naar Sint Petersburg. Op zoek naar hun naamgever en inspirator; Grigori Perelman. Nadat hij in 2002 één van de grootste wiskundige problemen van het afgelopen millennium wist op te lossen, verbrak hij het contact met de wereld en verkoos een kluizenaarsbestaan. Deze documentaire over Compagnie Perelman was eerder bij ons te zien; nu kun je de docu gratis kijken op YouTube.

MATZER IN HET MOMENT
Actrice Lotte Dunselman, schrijver Jibbe Willems en theatermaker Madeleine Matzer slaan de handen ineen voor een dagelijkse dosis theaterbezinning. Dat doen ze in de vorm van een serie korte filmpjes, waarvan ze er dagelijks één delen. Ondertussen staan er al 14 afleveringen online, dus er is genoeg in te halen!

PICL VOOR EXPATS
Sinds afgelopen donderdag staat op Picl een Expat Cinema-serie; een verzameling films die Engels gesproken of ondertiteld is. Als je een fan bent van onze English Subs-serie, dan is dit zeker iets voor jou. Bekijk een selectie arthouse films met Engelse ondertiteling.

LUX BIJ JE THUIS – De online programmareeks waarmee we ons programma via diverse kanalen toch nog naar jou brengen. Deze week hervatten we twee van onze online programmareeksen, de videoserie TussenTijd en de debatreeks De Beschouwing.

IN GESPREK OVER NU
Hoe voelt het nu om te leven in tijden van corona? Hoe verandert deze situatie onze blik? In de reeks ‘De Beschouwing’ gaan we ons in een intieme digitale setting buigen over deze vragen. Het gesprek wordt geleid door Evanne Nowak. Omdat we iedereen de ruimte willen geven om met aandacht te spreken én te luisteren is er een beperkt aantal plekken beschikbaar (max. 14 personen). Kaarten (€ 3,00) koop je hier.

TUSSENTIJD #2 TIJD KWIJT
Samen met de Nijmeegse theatergezelschappen Cie. Perelman, TG de Winter en TG Greppel maken we de 6-delige videoserie ‘TussenTijd’. Nu alle theaters voor langere tijd gesloten zijn en gezelschappen niet kunnen spelen, laten zij ‘achter de schermen’ zien hoe zij omgaan met thema’s zoals angst, isolatie, verbinding, hoop, tijd, offline leven en, natuurlijk, de toekomst. Aflevering #2 Tijd kwijt gaat over de tijd: tijd verdicht, vervliegt, staat stil. Gaan we terug naar het oude? Of komt er iets nieuws?

Deze aflevering is te zien op woensdag 13 mei om 20.30 uur op onze Facebookpagina. Aflevering gemist? De aflevering is woensdag 13 mei ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

FILMS EN PREMIÈRES – Picl is een online platform voor arthouse films. Zo kijk je de nieuwste films van je favoriete theater thuis op de bank! Deze week verschijnt onder andere een reeks feelgood films. Door een film op Picl te huren kan je gelijk ons steunen, wij ontvangen namelijk een deel van het tarief.

Aanstaande donderdag verschijnt het fijne feelgood-filmprogramma van Picl: zeven films waar je gegarandeerd vrolijk van wordt.

► The Peanut Butter FalconAmerikaanse komedie over een jongen met het syndroom van Down die slechts één droom heeft: een professionele worstelaar worden.
► Gloria Bell; Oscarwinnend regisseur Sebastián Lelio maakt een shot-for-shot remake van zijn eigen Chileense film Gloria; over de zoektocht naar liefde op latere leeftijd.
► Amazing Gracezingen, joelen en dansen met dit legendarische concert van Aretha Franklin.
► The Biggest Little Farmeen ode aan de natuur en de cyclus van het leven.
► A Rainy Day in New York; Woody Allens vijftigste film als regisseur en scenarist. Een romantische komedie over een jong stel wiens romantische trip naar New York een andere wending neemt dan ze hadden verwacht.
► Tampopo; een culinaire klassieker over Japanse street-food, seks, liefde en de dood.
► An Unexpected Loveeen heerlijke komedie over een stel dat na 25 jaar huwelijk twijfelt aan hun liefde voor elkaar, nadat hun zoon het huis verlaat.

HOE WERKT PICL?
1. Kies hier de film die je wilt kijken.
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film (48 uur te bekijken).

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden