sluit
di 6 apr

Unieke livestreams Go Short vanuit LUX

Donderdag a.s. is de aftrap van Go Short 2021. Het festival start met Go Short Online, een online festivalprogramma waarin de selectie van de beste films uit Europa en veel nieuw filmtalent centraal staan. Naast een groot aanbod aan films via het on demand-platform biedt Go Short dit jaar ook VR voor thuis en drie unieke livestreams aan, uitgezonden vanuit LUX.

In drie avondvullende live-uitzendingen vanuit LUX op zaterdag 10, woensdag 14 en vrijdag 16 april worden er films bekeken én besproken met o.a. makers en specialisten. Elke avond staat in het teken van één groter thema. Zo staat op zaterdag 10 april Nederlands talent centraal en wordt er dieper ingegaan op aan dit genre gerelateerde thema’s. Op woensdag 14 april kun je je verwonderen over alle ins en outs op het gebied van het maakproces van films en in het bijzonder animaties. Tot slot duikt Go Short op vrijdag 16 april in het zeer actuele thema: hunkeren naar elkaar. Want als het afgelopen jaar iets heeft blootgelegd, dan is het wel hoezeer we elkaar nodig hebben. Uiteraard hebben verschillende filmmakers een mooie vertaling weten te geven van deze actuele thematiek.

Op de website www.goshort.nl lees je meer over alle activiteiten in de periode van donderdag 8 t/m zondag 25 april en kun je kaarten kopen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?