sluit
wo 24 jun

Filmreeks ‘Previously Unreleased’

Vanaf zondag a.s. verschijnt er negen weken lang elke week een film onder de noemer ‘Previously Unreleased’; deze films haalden wel de selecties van internationale festivals en wonnen prijzen, maar bereikten nooit de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte meent Eye Filmmuseum, dat de films alsnog voor het Nederlandse publiek toegankelijk maakt.

Aankomende zondag beginnen we met een vertoning van Heimat ist ein Raum aus Zeit; een reeks intieme verhalen die een kijkje in de geschiedenis van Duitsland bieden. Deze aangrijpende documentaire is niet onopgemerkt gebleven en ontving veel internationale lof. Zo mocht regisseur Thomas Heise de Chantel Akerman Award in ontvangst nemen tijdens het Jerusalem Film Festival van 2019. Nu eindelijk ook in Nederland te zien!

Bekijk hier de rest van het programma:

ZO 5 JUL & DI 7 JUL
The Souvenir Julie (Honor Swinton Byrne) is een ambitieuze filmstudent en als ze Anthony (Tom Burke) ontmoet werpt ze zichzelf in een diepe, intense relatie.

ZO 12 JUL & DI 14 JUL
Vitalina Varela Een ijselijk verstild drama van Pedro Costa (Cavalo Dinheiro) waarin duisternis voortdurend op de loer ligt en alles in het leven van titelpersonage Vitalina Varela op wil slokken.

ZO 19 JUL & DI 21 JUL
Duelles Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap; tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen.

ZO 26 JUL & DI 28 JUL
God Exists, Her Name is Petrunya In Stip, een klein dorpje in Noord-Macedonië, wordt elk jaar in januari een houten kruis door een priester in de rivier gegooid. Honderden mannen duiken erachteraan.

ZO 2 AUG & DI 4 AUG
The Last Black Man in San Francisco Jimmie Fails (gespeeld door zichzelf) heeft één droom in het leven: het majestueuze huis dat gebouwd is door zijn grootvader, weer in bezit te krijgen.

ZO 9 AUG & DI 11 AUG
Blanco en Blanco Rond 1900 arriveert fotograaf Pedro in het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Terwijl hij wacht op een trouwerij, die telkens wordt uitgesteld, raakt Pedro steeds meer geobsedeerd door het meisje en haar schoonheid.

ZO 16 AUG & DI 18 AUG
Three Summers Three Summers is een komedie over een van de grootste corruptieschandalen van Brazilië, gezien door de ogen van de huishouding van de rijke Braziliaanse familie van Edgar en Marta.

ZO 23 AUG & DI 25 AUG
One Day One Day is het speelfilmdebuut van de Hongaarse documentairemaker Zsófia Szilágyi. De dramafilm is een portret van een kapseizend huwelijk vanuit het oogpunt van een overspannen huisvrouw.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden