sluit
ma 7 dec

Klein geluk & positiviteit: upLUX

We kunnen in deze tijd allemaal wel wat extra geluk, positiviteit en veerkracht gebruiken. Daarom komen we op zondag 20 december met upLUX; een uitgebreid programma met fijne klassiekers én exclusieve voorpremières. Zo sluiten we 2020 positief af en blikken we vast vooruit op het moois wat 2021 ons te brengen heeft!

We zien films die te maken hebben met de kleine dingen in het leven die je geluk brengen; van een kopje koffie in de ochtend tot een perfect gestreken overhemd. Positiviteit, veerkracht en klein (alledaags) geluk zijn stuk voor stuk thema’s in de films.

Het programma bestaat onder andere uit de kerstklassieker It’s A Wonderful Life (1946), die in 2006 door het American Film Institute werd uitgeroepen tot meest inspirerende film ooit. James Stewart speelt een wanhopige ondernemer, die aan de arm van een engel te zien krijgt wat er van zijn dorp terecht was gekomen als hij er niet was geweest. Ook zie je een recentere klassieker; de voor een Oscar genomineerde dramakomedie Captain Fantastic (2016), over een man die zijn kinderen in de bossen opvoed – ver van de ‘rotte’ beschaving. Een “grappige, eigenzinnige en hartverwarmende” film, aldus de Volkskrant. Verder blikken we vast vooruit op 2021 met een voorpremière van 100UP; een documentaire van Heddy Honigmann waarin een groep kleurrijke eeuwelingen ons een inkijkje geven in hun (actieve) leven. Er wordt momenteel nog een andere voorpremière geprogrammeerd, die we hier zo spoedig mogelijk bekend zullen maken.

OOK VOOR KIDS
Natuurlijk hebben we ook aan de kleinste bezoekers gedacht. Zij beginnen hun kerstvakantie goed met de opblijffilm De Kleine Prins; een ontroerende film, waarin een meisje leert van een oude piloot wat écht belangrijk is in het leven. De kaartverkoop voor de opblijffilm start op maandag 14 december. Ook is tijdens upLUX de nieuwe peuterfilm Dropje (bekend van Zappelin) te bekijken, die de kleine wereld van jonge kinderen in al haar grootsheid laat zien.

PROGRAMMA
Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 uur      100UP (voorpremière)
11.15 uur      Dropje
13.15 uur      It’s a Wonderful Life
16.00 uur      Captain Fantastic
19.00 uur     De Kleine Prins

Het programma van upLUX is geïnspireerd op de podiumvoorstelling Every Brilliant Thing (uitverkocht) van het Nationale Theater, die op zondag 20 december bij ons te zien is. Deze hartverwarmende, interactieve voorstelling gaat over een lijstje met alle geweldige kleine dingen in het leven.

Bestel kaarten voor upLUX

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?