sluit
di 29 jan

Valentijnspecial: If Beale Street Could Talk

Hoe kunnen we de liefde beter vieren, dan met lekker eten en een romantische film? Op Valentijnsdag (donderdag 14 februari) leggen we je in de watten tijdens een heerlijk Valentijnsdiner en zwijmel je daarna weg bij het tijdloze liefdesverhaal If Beale Street Could Talk, uit de pen van James Baldwin en verfilmd door Barry Jenkins.

IF BEALE STREET COULD TALK
If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren ‘70 in Harlem, New York. Na een jarenlange vriendschap durven Tish en Fonny toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Het geluk lijkt binnen handbereik, maar dan slaat het noodlot toe; Fonny belandt onterecht in de cel. Het stel raakt verzeild in een race tegen de klok, vooral wanneer Tish erachter komt dat ze zwanger is. Gesteund door haar familie doet ze er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over de liefde, de liefde die alles overwint.

Maker van het prijswinnende Moonlight (2017), Barry Jenkins, bewijst met zijn nieuwste film If Beale Street Could Talk eens te meer dat hij een visueel kunstenaar is. Het meeslepende, romantische drama is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De gepassioneerde intensiteit die Baldwin op papier wist vast te leggen, is door Jenkins omgetoverd tot een sensationele filmische ervaring.

VALENTIJNSPECIAL
Tijdens de Valentijnspecial op donderdag 14 februari geniet je eerst van een heerlijk driegangendiner, waarna je in onze filmzaal duikt voor If Beale Street Could Talk. Kaarten zijn € 36,50 en te verkrijgen via deze pagina en aan onze kassa. Een avond vol lekker eten, liefde en romantiek.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?