sluit
wo 17 mrt

Videoserie ‘TussenTijd: één jaar later…’

Een jaar geleden maakten we – tijdens de eerste corona-lockdown – met Cie. Perelman, TG Greppel en TG de Winter de online videoserie ‘TussenTijd’. En er komt een vervolg: ‘TussenTijd, één jaar later’. De eerste aflevering komt maandag 22 maart online.

In maart 2020 waren we in shock, maar beschikten we ook over voldoende veerkracht, hoop en vertrouwen in de (nabije) toekomst, om de uitdaging van digitaal theatermaken, hartstochtelijk en nieuwsgierig aan te gaan. We werden aan het wankelen gebracht, maar leken een soort van houvast te behouden. De theaters zouden weer opengaan, onze makers zouden hun creatieve bestaan weer oppakken en we zouden TussenTijd misschien wel live in de zaal kunnen gaan oppakken. Maar wat heeft de tijd ons ingehaald. Wat waren we nog naïef, toen…

‘De wereld wordt al een jaar op de proef gesteld en niemand weet wanneer het einde in zicht is. We gingen van een periode waarin het hamsteren van wc-rollen op het randje was, naar plunderende menigten in de binnensteden van ons land. En dat in amper 12 maanden. En in die tussentijd zaten de makers in de culturele sector thuis en bleven de theaters dicht… tijd voor reflectie!’ zegt onze podiumprogrammeur Valérie Bongaarts over deze nieuwe online reeks.

In de eerste aflevering ‘TussenTijd, één jaar later’ kijken we aflevering #1 Angssst! terug met Lonne Gosling van Cie. Perelman. Lonne reflecteert op dat wat er toen gemaakt is. Wat is er veranderd? Is zij veranderd? Hoeveel veerkracht en vertrouwen in de toekomst is er over, na dit onwaarschijnlijke jaar? En… is ze bang?

TussenTijd, één jaar later #1 is vanaf maandag 22 maart om 12.00 uur te zien op onze Facebookpagina en op ons YouTube-kanaal

Videoserie TussenTijd, één jaar later

TussenTijd, één jaar later #1 – kijk hier terug
TussenTijd, één jaar later #2
kijk hier terug
TussenTijd, één jaar later #3
kijk hier terug
TussenTijd, één jaar later #4 –
kijk hier terug
TussenTijd, één jaar later #5 –
kijk hier terug
TussenTijd, één jaar later #6  – verschijnt maandag 26 april

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?