sluit
wo 8 jun

Programma LUX tijdens Vierdaagsefeesten

Vandaag hebben we ons programma dat we speciaal voor de Vierdaagsefeesten hebben geprogrammeerd, online bekendgemaakt: silent disco, de silent talkshow Via 44 met Sinan Can & gasten, een uitgebreid kinderprogramma (Kidsplein), roze woensdag-programma en meer! Ook kun je genieten van heerlijke drankjes en lekkers van Café LUX en is ons café en terras gewoon geopend.

De Vierdaagsefeesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli. Strijk neer op het Mariënburgplein, een oase van rust. Geniet van heerlijke drankjes en lekkers van Café LUX of neem deel aan een van de programma’s. We hebben alle programmaonderdelen voor je op een rij gezet:

Kidsplein

Het Mariënburgplein wordt ’s middags omgetoverd tot heuse Stadscamping voor kinderen tot 6 jaar, broertjes/zussen en familie. Er wordt voorgelezen, je kunt  campingspelletjes doen, stoepkrijten, vakantiefilmpjes kijken, naar de Silent Disco Junior, meedoen aan een speurtocht en nog meer leuks. Bekijk hier het volledige Kidsplein-programma

Het kidsplein vindt plaats op: zaterdag 16, zondag 17, maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 juli. Deelname is gratis. Het Kidsplein is een initiatief en samenwerking van Bibliotheek Gelderland Zuid, Huis van de Nijmeegse geschiedenis, LUX en Regionaal Archief Nijmegen.

Silent Disco @ Café LUX

’s Avonds kun je in ons café even helemaal uit je plaat tijdens de Silent Disco. Met drie kanalen op je koptelefoon zit er altijd iets goeds tussen. Van Abba tot Blackstreet, van Hazes tot House. Welk kanaal kies jij?

De Silent Disco vindt plaats op zaterdag 16, woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 juli.

Op zaterdag 16 juli tussen 13.00 en 17.00 uur is er een speciale editie voor kinderen vanaf 5 jaar. Silent Disco Junior. Laat jouw beste danspassen zien in LUX tijdens de Silent Disco Junior! Terwijl papa en mama tot rust komen met een lekker drankje dansen de kinderen de sterren van de hemel. Kinderen krijgen een koptelefoon en kunnen kiezen tussen 3 kanalen met verschillende muziekstijlen. Kies jouw favoriete kanaal en dansen maar! Ouders mogen natuurlijk ook lekker meedansen.

Silent Talkshow Via 44: Sinan Can & gast

Documentairemaker Sinan Can en verslaggever Geert Willems van De Gelderlander ontvangen tijdens de silent talkshow ‘Via 44’ bekende Nederlanders met een Nijmeegse achtergrond. Drie edities, met drie verschillende hoofdgasten – live vanaf ons terras. De liefde voor de stad, het typische karakter van Nijmegen en herinneringen aan de jeugd zullen in alle gesprekken van Via 44 naar voren komen. De hoofdgast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Omdat de stad tijdens de Vierdaagsefeesten gevuld is met muziek en lawaai, worden de drie gratis Vierdaagse-specials zogenoemde silent talkshows. Can en Willems zijn op een zichtbare plek van het terras in gesprek met hun gast, bezoekers van LUX die willen meeluisteren krijgen een koptelefoon op. Via 44 is ook online te volgen. Meer informatie

‘Via 44’ vindt plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juli van 20.00 – 21.00 uur. Deelname is gratis. Bij slecht weer vindt dit programma niet op het terras maar in LUX plaats. De talkshow ‘Via 44’ is een gezamenlijk initiatief van LUX, de Varagids en De Gelderlander.

Filmspecials

Human Nature + Q&A – Human Nature is een Nederlandse speelfilm geregisseerd door Bart Schrijver. De film gaat over de 30-jarige Sophie, die klaar is met alle druk en stress die ze in Nederland ervaart. Ze besluit om te gaan hiken door het arctische gebied van Noorwegen, één van de laatste echte wildernissen die Europa nog heeft. Na afloop van de film is er een nagesprek met de makers van de film, die zelf de loodzware hike liepen om de film te kunnen maken. Ervaar met hen niet 50 kilometer wandelen op één dag, maar een tocht van 500 kilometer door ongerepte natuur!

Human Nature + Q&A vindt plaats op zondag 17 juli. Kaarten voor dit programma koop je online via de website van LUX, aan de kassa van LUX of via de ticketzuil in café LUX. 4Daagse wandelaars kunnen met korting naar deze filmspecial. 

Roze Woensdag special: Priscilla, Queen of the Desert – Op Roze Woensdag vieren we de diversiteit van al die verschillende mensen – dik, dun, man, vrouw, homo, hetero, jong, oud en alles daartussenin. Dit programma is erop gericht ook ouderen zich welkom te laten voelen op de Vierdaagsefeesten. Mister Senior Pride 2019 Clem Bongers zal de film inleiden.
Het motto van de discohit ‘I will survive’ past heel goed bij de levenshouding van de drie drags die in Stephan Elliotts hilarische roadmovie uit 1994 in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden, op weg naar een optreden in een toeristenoord. Hugo Weaving, Guy Pearce en Terence Stamp zijn deze diva’s.

Priscilla, Queen of the Desert vindt plaats op woensdag 20 juli. Gratis toegang, wel reserveren. Kaarten voor dit programma reserveer je online via de website van LUX, aan de kassa van LUX of via de ticketzuil in café LUX. Dit programma wordt gratis aangeboden door Stichting Roze Woensdag en LUX en is mede mogelijk gemaakt door de Vierdaagsefeesten en Sterker Sociaal werk.

Roze Woensdag Jong!

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… Een speciale jongerenredactie heeft een sprankelend programma samengesteld om op deze dag de LHBTIQ+-community in de spotlight te zetten en queer jongeren het gevoel te geven dat ze zichzelf mogen zijn. In LUX worden schrijvers, booktokkers en inspirerende gasten geïnterviewd. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kun je samen met Terra Nova in gesprek over hoe jouw ideale samenleving eruit ziet. Er kan zelfs worden geshopt: in de bibliotheek staan kramen met zelfgemaakte spulletjes van jonge ondernemers. Buiten op het Mariënburgplein zijn informatiekraampjes te vinden van o.a. COC Nijmegen.

Roze Woensdag Jong! is een initiatief van Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met LUX, Dito! Nijmegen, Roze Woensdag en Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?