sluit
di 6 mrt

Volledige programma Go Short bekend

Het volledige programma van de jubileum editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen (11-15 april 2018) is bekend. Het prikkelt, het provoceert, het vermaakt en snijdt tegelijkertijd belangrijke onderwerpen aan. Met veel sterke vrouwen en aaibare kattenfilms laat het Nijmeegse festival zich van een veelzijdige kant zien.

Sterke vrouwen
Een onderwerp dat in de 2018 editie niet mag ontbreken: vrouwenrechten. Zo onderzoekt het programma When I Say Vagina… het vrouwelijk lichaam, seksuele onderdrukking, masturbatie en pratende vagina’s. Films van sterke vrouwelijke regisseurs en krachtige vrouwelijke rollen zijn in grote getalen aanwezig. Gaze van de Iraanse regisseuse Farnoosh Samadi toont het beklemmende, onveilige gevoel dat elke vrouw kent die wel eens in haar eentje in het donker over straat heeft gelopen. Het explosieve JUCK – winnaar Special Prize voor Beste Korte Film op het filmfestival van Berlijn – van de gelijknamige vrouwelijke dansgroep is daarentegen een baanbrekende oproep om anders tegen vrouwelijkheid aan te kijken.

Pluizige vrienden
Go Short bestaat 10 jaar en daarom vertoont het festival een aantal hoogtepunten van het afgelopen decennium. Zo kiezen Go Short’s festivalprogrammeurs in Best of Ten Years de shorts die hen na al die jaren het meest zijn bijgebleven. Ook zijn de succesvolle kattenfilms terug. Katten hebben het internet en onze harten allang overgenomen; nu is de bioscoopzaal aan de beurt. Van YouTube-hit tot kunstzinnige kattenfilms, het programma Cats Just Wanna Have Fun! is opgedragen aan onze pluizige, onvoorspelbare vriend: de poes. Naast de leukste kattenvideo’s van dit moment, is er dit jaar ook een variant voor de hondenfans: 90 minuten aan grappige en sympathieke hondenfilms.

Programma online
Het volledige programma met nog veel meer programmaonderdelen staat nu online. De hoofdgasten van het Oscar-kwalificerende festival zijn de Duitse Eva Weber en Zweedse Patrik Eklund. Daarnaast ligt de focus dit jaar op filmland Ierland. Ook opent Go Short een 360º bioscoop op het festivalpaviljoen voor LUX. Voor de familie zijn er activiteiten en korte films gericht op de jonge filmliefhebber.

Het programma staat nu online.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond en worden de Go Short Awards uitgereikt. Sinds 2017 is Go Short de officiële gateway naar de Oscars. Jaarlijks komen zo’n 19.000 bezoekers naar het festival. De kaartverkoop start donderdag 15 maart. Passe-partouts (Go Festival Pas) en Shortcuts (3 filmblokken naar keuze met €7,50 korting) zijn nu te koop.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden