sluit
do 30 jan

Dit weekend: 16 voorpremières én talkshow met Floor Adams

Komend weekend, zaterdag 1 en zondag 2 februari, kunnen filmliefhebbers in LUX dé films van 2020 als eerste ontdekken. Het hele weekend zijn er voorpremières te zien van zestien films die later dit jaar uitkomen. Op zaterdagavond organiseert LUX ook een talkshow in het pop-up café in Studio LUX, waarin de rol van de vrouw in film centraal staat.

Te gast zijn regisseur Floor Adams (Mind My Mind), documentairemaker Jacqueline van Vugt en Peter Brosens van productiebedrijf Bo Films.

In de talkshow wordt ingegaan op de rol van de vrouw in film, want nog altijd zijn er minder vrouwelijke filmmakers dan mannelijke. Hoe komt dit? Is dit erg? Maken vrouwen andere films? Op deze en andere vragen zal moderator Constant Hoogenbosch een antwoord proberen te vinden tijdens een informeel gesprek met filmregisseur Floor Adams, documentairemaakster Jacqueline van Vugt en Peters Brosens van productiebedrijf Bo Films. De talkshow is gratis te bezoeken in het pop-up café in Studio LUX. Rond 22.00 uur is er aansluitend een feestje.

PROGRAMMA & TIPS VAN DE PROGRAMMEURS
De films van dit weekend zijn geselecteerd door onze programmeurs uit het aanbod van het International Film Festival in Rotterdam. Te zien zijn onder meer de duister romantische film Atlantique, de griezelige thriller The Lighthouse met Robert Pattinson en Willem Dafoe en een Western over de legendarische outlaw Ned Kelly: True History of the Kelly Gang.

Onze programmeurs kunnen drie titels van harte aanbevelen: BabyteethAdam en Ema. Filmprogrammeur Linda Croonen tipt Babyteeth: “Een levendige en eigenwijze film die op een mooie manier ontroert. Samen met de rest van de zaal hield ik mijn ogen niet droog, maar we verlieten de zaal met een warm gevoel en veel zin in het leven.” Ook Adam is volgens haar een aanrader: “Een prachtig, ingetogen drama over een onverwachte vriendschap tussen twee vrouwen die zich staande houden in de patriarchale Marokkaanse samenleving.” Over Ema zegt Programmeur Filmspecials Jessica Jaeger: “Als Latijns-Amerika en (moderne) dansliefhebber, ben ik heel erg benieuwd naar Ema; de nieuwste film van de Chileense filmmaker Pablo Larrain. Een supergetalenteerde filmmaker, met in de hoofdrol o.a. Gael Garcia Bernal.”

KAARTEN
Kaarten voor de films uit de IFFR 2020 selectie zijn hier verkrijgbaar. De talkshow is gratis toegankelijk.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden