sluit
ma 26 mrt

De Vrede van Nijmegen Penning publieksprogramma

Donderdag 5 april is het weer tijd voor de uitreiking van De Vrede van Nijmegen Penning, die eens in de twee jaar toegekend wordt aan een internationale hoofdrolspeler die zich heeft ingezet voor vrede op het Europese continent. Omdat Nijmegen dit jaar de titel European Green Capital draagt, wordt de Penning uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet op het gebied van duurzaamheid. Naar aanleiding van de uitreiking vindt er bij ons op woensdag 4 april een speciaal publieksprogramma plaats met het thema duurzaamheid. Het gehele programma is gratis.

Het programma op woensdag 4 april ziet er als volgt uit:

15:00 uur: WALL-E
Kinderfilm en gesprek over de aarde en afval. Zouden robots ons kunnen helpen met opruimen? We gaan in gesprek met de slimme robot Bibi.

19.30 uur: Hoe schoon is je telefoon?
Lezingen en gesprek over de duurzaamheid van telefoons. Is de productie wel duurzaam? Welke grondstoffen zitten er in? Voor dit programma zijn inmiddels geen plaatsen meer beschikbaar.

19.30 uur: Blood in the Mobile (Engelstalig)
Documentaire en discussie over de productie van smartphones. Vaak is er sprake van illegale winning van grondstoffen.

19.30 uur: De wereld redden. Hoe doe je dat?
Filosofische workshop over hoe je duurzaam kan leven. Heeft het wel zin om minder auto te rijden? Voor dit programma zijn inmiddels geen plaatsen meer beschikbaar.

21.45 uur: Talking Trees
Uniek concert door kunstenaar Bert Barten. Hij zet de vibraties van de bomen voor LUX om in muziek en beeld.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden