sluit
ma 6 feb

Winnaars Tiger Awards

Afgelopen zondag kwam het International Film Festival Rotterdam 2017 (IFFR) tot een eind. Op de Awards Ceremony werd bekend gemaakt welke films en makers een prijs en cheque mee naar huis mochten nemen. Rondom dit festival organiseren we de special Best of the Fest waarbij we een selectie tonen van de beste, meest spraakmakende films van het IFFR.

De belangrijkste prijs van het festival, de Hivos Tiger Award 2017, ging naar het Indiaanse Sexy Durga van Sanal Kumar Sasidharan. Volgens de jury, heeft de film haar prijs te danken aan “de gewaagde en vindingrijke aanpak om een constante spanningsboog te behouden en inzicht te geven in de gelaagde machtsdynamiek tussen geslacht, klasse en autoriteit.”

Naast de grote Hivos Tiger Award, is er de Special Jury Award. Dit jaar ging deze award naar de Chileense filmmaker Niles Atallah voor zijn film Rey. In Rey experimenteert hij met marionetten, maskers en stop-motionanimatie.

De film Moonlight won de Warsteiner Publieksprijs, die wordt bepaald door de stemmen van de festivalbezoekers. Ook de film Het doet zo zeer van Heleen van Royen werd genomineerd voor deze award. Beide publieksfavorieten zijn te zien bij LUX.

Vijf jongeren van zeventien tot en met negentien jaar vormen de MovieZone Jury van het IFFR. De MovieZone Award werd door hen uitgereikt aan Quality Time van Daan Bakker. Onder andere deze Tiger Special is te zien bij Best of the Fest op zaterdag 11 februari.

De volledige lijst met winnaars is te zien op de site van het IFFR.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden