sluit
do 12 jan

Workshop Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body (16+)

Als onderdeel van het project en de voorstelling DARKMATTER – die op zaterdag 28 januari 2023 bij ons te zien is, wil choreografe Cherish Menzo samen met vocal coach Daniel Bonsu met jou een duurzame dialoog aangaan over de representatie van het Zwarte lichaam in de podiumkunsten. Dit doen ze door middel van de workshop Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body, waarin je kennis zult maken met de Chopped and Screwed techniek.

Deze workshop Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body vindt bij ons plaats op vrijdag 27 januari 2023. Chopped and Screwed is een techniek van remixen die oorspronkelijk werd gebruikt bij hiphopmuziek.  De techniek werd ontwikkeld in de Houston hiphopscene in de vroege jaren negentig door DJ Screw. De geschroefde techniek wordt bereikt door het tempo te vertragen tot 60 en 70 kwartnoten per minuut en technieken toe te passen als het overslaan van beats, recordscratching, stop-time, en het aantasten van delen van de oorspronkelijke compositie om een “gehakte” versie van het nummer te creëren. Je zult samen met Cherish en Daniel onderzoeken hoe je deze techniek kunt vervormen naar je eigen lichaam en stem. En omdat dit een techniek is wat veelal in de voorstelling DARKMATTER terugkomt, biedt een deelname aan deze workshop jou de kans om deze unieke zang- en bewegingsstijl te ontwikkelen.

We nodigen graag mensen uit met verschillende achtergronden en leeftijden (vanaf 16 jaar) die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan de zoektocht. Ook als je geen artistiek beroep of achtergrond hebt, ben je welkom om je aan te melden.

Benieuwd?
Via deze links lees je meer over het project en kun je twee korte video’s bekijken van een eerdere workshop:
Meer informatie over de voorstelling DARKMATTER
Bekijk behind the scenes-video’s Chopped and Screwed

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats op vrijdag 27 januari 2023 van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Locatie: Studio LUX

De voertaal zal Nederlands zijn.

Hoe inschrijven?
Wij vragen je vriendelijk om op aangegeven dag en tijdstip aanwezig te zijn, aangezien dit een vereiste is om deel te nemen. Deelname aan de workshop is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Als blijk van waardering voor je inzet bieden wij 2 vrijkaarten aan zodat je de voorstelling DARKMATTER, op zaterdag 28 januari kunt bezoeken én iemand mee kunt nemen.

Je kan je aanmelden tot en met zondag 22 januari door je naam, leeftijd, een foto van jezelf en een paar zinnen over je motivatie om deel te nemen te mailen naar [email protected]. 
Cherish zal dan uiterlijk 25 januari contact met je opnemen.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?