sluit
do 27 jun

Een nacht lang griezelen met de Zombie Marathon

Naar aanleiding van de release van zombiekomedie The Dead Don’t Die – de nieuwe film van Jim Jarmusch met o.a. Bill Murray en Adam Driver – vieren we de (on)doden met een nacht vol zombiefilms. Geniet van de beste klassiekers in het immer vermakelijke en griezelige genre van de ‘zombie apocalypse’.

De Zombie Marathon vindt plaats op vrijdagavond 26 juli en wordt geopend met de vertoning van The Dead Don’t Die. Welke films er nog meer tijdens de marathon te zien zijn, maken we in juli bekend. Filmdocent Constant Hoogenbosch geeft verdieping en praat het publiek tussen de films door bij over de lange traditie van zombies in films.

Met The Dead Don’t Die waagt Jim Jarmusch zich aan het immer vermakelijke en griezelige genre van de ‘zombie apocalypse’. De horrorkomedie geeft een verrassende nieuwe kijk op het genre, met een laconieke, hipsterachtige beschouwing; “The zombies are coming, what else is new?”. The Dead Don’t Die was de openingsfilm van het filmfestival van Cannes 2019. De film past als pikzwarte komedie met een ‘attitude’ zo in het rijtje van Shaun of the Dead, Planet Terror en Dawn of the Dead, voor fans van horror en donkere humor dus veel om naar uit te kijken. Met een overweldigende sterrencast: Steve Buscemi, Bill Murray, Adam Driver, Iggy Pop, Tom Waits en Tilda Swinton.

De marathon vindt plaats in onze intiemste filmzaal, dus er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer informatie over kaartverkoop en de films worden bekend gemaakt in het Facebookevenement en op onze website.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden