sluit

Openingsweekend 2019/2020

Op donderdag 26 september openen we ons nieuwe podiumseizoen 2019/2020. Ontdek tijdens het Openingsweekend ons veelzijdige podiumprogramma: topjazz, poëtische dans, scherpzinnig theater van jonge makers en pure flamenco.

Met een passe-partout heb je toegang tot de vier voorstellingen én krijg je een duurzame LUX tas van gerycelde filmbanners cadeau. De kaartverkoop start maandag 20 mei om 12.00 uur.

PROGRAMMA
DO 26 SEP – Kika Sprangers & Mmore Jazz: Kevin Hays & Lionel Loueke
VR 27 SEP – Astrid Boons & Korzo Producties – Fields
ZA 28 SEP – Rudolphi Producties – Het Debuut
ZO 29 SEP – Federico Ordonez – In-Puro

PRIJZEN
Passe-partout: € 76,00 *
Passe-partout LUX Vriend: € 64,00*
* Je krijgt een duurzame LUX tas van gerycelde filmbanners cadeau ter waarde van € 19,95.
De kaartverkoop start maandag 20 mei om 12.00 uur.

KIKA SPRANGERS & MMORE JAZZ: KEVIN HAYS & LIONEL LOUEKE
Een bijzondere double bill! Jong, Nijmeegs jazztalent Kika Sprangers trapt af met HumanTraits. Een presentatie van haar nieuwste cd, met het motto: “Je kan je met iedereen verbinden, zolang je diegene maar recht in de ogen durft te kijken.” Na de pauze nemen detwee jazzlegendes Kevin Hays en Lionel Loueke, uit de koker van ‘MMore Jazz’, je mee in hun project Hope, waarin ze percussief gitaarspel, vocale beateffecten en uitzonderlijk samenspel op magische wijze combineren.

ASTRID BOONS & KORZO PRODUCTIES – FIELDS
In het werk van het Vlaamse toptalent Astrid Boons wordt er geen rol gespeeld of idee verbeeld, maar komt de beweging direct voort uit de emotionele en fysieke staat waarin de danser verkeert. In het poëtische en abstracte Fields versmelten de dansers met hun omgeving. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en grenzen worden doorbroken. In een spel van dans, muziek en licht creëert Boons beelden die alle zintuigen prikkelen en associaties ontfutselen, die wegglippen zodra je ze wilt pakken.

RUDOLPHI PRODUCTIES – HET DEBUUT
Niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut – jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Voor veel beginnende makers is deze springplank naar de theaterzaal van onschatbare waarde gebleken. Deze avond, waarin je drie verschillende voorstellingen voorgeschoteld krijgt, nemen de makers je mee in hun belevingswereld. Ze raken, vertederen, verontrusten en schudden je wakker. De toptalenten van morgen stellen zich aan je voor.

FEDERICO ORDONEZ – IN-PURO
Flamencodanser Federico Ordoñez is na twee jaar ervaringen opdoen bij verschillende hedendaagse muziek- en dansgezelschappen weer terug met een eigen dansvoorstelling. De samenwerking met andere muziek- en kunstgenres heeft hem gevormd. Met IN-Puro keert hij terug naar de pure flamenco, zonder zijn eigen persoonlijkheid te verbergen. Hoewel het woord puur altijd subjectief is in de flamencowereld, gaat Federico voor een totale overlevering aan de zang, om vervolgens met zijn persoonlijke ideeën en visies zijn omgeving te creëren.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden